FW: Filmpje archief aflevering 146 t/m 150

Aflevering 146 en verder

Bezoek hier het volledige archief.

Aflevering 146: Scorsese's filmschool

Regisseur Martin Scorsese gaf enige tijd terug een interview waarin hij aan maar liefst 85 films refereerde. Prompt werd deze lijst omgedoopt tot ‘Martin Scorsese’s Film School’ – een reeks films die elke zichzelf respecterende cinefiel móet hebben gezien. De site FlavorWire bewerkte de lijst tot video-essay, met fragmenten inclusief commentaar van ‘ Marty’. Met een korrel zout te nemen wellicht, maar op z’n minst interessant. 

Aflevering 147: Clint Eastwood, stand-up comedian

Tijdens de Republikeinse Conventie op 30 september verraste conservatieve Hollywoodlegende Clint Eastwood de zaal met een tien minuten lange, geïmproviseerde toespraak . Of presidentskandidaat Romney er blij mee moet zijn is de vraag, het is al met al nogal een pijnlijk optreden. Oordeel zelf.

Aflevering 148: Brad Pitts Chanel-reclame

Onlangs ging de nieuwe commercial van Chanel No. 5 in première, met een wazig mijmerende Brad Pitt, geregisseerd door Joe Wright. Volgens veel kijkers op zichzelf al zeer geestig, maar een aantal van de vele parodieën op internet is ook best leuk.

Het originele filmpje:

 De versie van Conan O'Brien:

 De versie van weerman Raymond Klassen:

Aflevering 149: Verkiezingsstrijd: Romney vs. Obama

De verkiezingen in de Verenigde Staten maken heel wat los. Zo ook bij filmliefhebbers en -professionals. In FW Filmpje deze week een overzicht van opmerkelijke filmpjes die gemaakt zijn in de aanloop naar de verkiezingen.

Acteur Will Ferrell trekt alles uit de kast in een poging om de kiezer naar de stembus te krijgen:

Acteur en komiek Chris Rock spreekt de blanke Amerikaanse kiezer toe in een speciale boodschap:

Obama spant samen met Poetin als undercover agent in Operation Hot Mic:

Filmmaker Joss Whedon beveelt Mitt Romney aan als voorvechter van de zombie apocalypse :

Obama houdt de VS in zijn greep met een speciale boodschap in O for Obama (vrij naar de film V for Vendetta):

Aflevering 150: Star Wars-rumoer

Nu Disney drie nieuwe Star Wars -films heeft aangekondigd, wemelt het in Hollywood van de geruchten over mogelijke scenarioschrijvers en regisseurs.

Onlangs werd Michael Arndt aangesteld als scenarist voor Episode 7. Wie de regie voor de eerstvolgende film op zich zal nemen blijft tot op heden een mysterie.

Alle grote Hollywoodregisseurs zouden volgens de Amerikaanse talkshowhost Conan O'Brien in de rij staan om kans te maken op de felbegeerde titel van Star Wars- regisseur. Zij zouden zelfs al een auditiefilmpje met hun idee voor de volgende Star Wars-film klaar hebben liggen.

Bekijk hier hoe Episode 7 er volgens regisseur Michael Moore uit zou zien:

Ook Wes Anderson geeft op zijn karakteristieke wijze vorm aan het Star Wars-universum:Hangover-regisseur Todd Phillips geeft zijn invulling aan Star Wars Episode 7:

Aflevering 151: Gandalf: the Movie

Nu het eerste deel van de Hobbit-trilogie deze week in première gaat Nederland, heerst er na negen jaar radiostilte opnieuw koorts voor Peter Jacksons fantasywereld. Ook LuckyTV kon niet om The Hobbit heen, hoewel het in hun fictieve bewerking eens niet het wezentje uit de Gouw is dat in het middelpunt van de aandacht staat.

In deze FW: filmpje: Gandalf the Movie, waarin niet Frodo of Bilbo in de hoofdrol prijkt, maar we meer te weten komen over de persoon achter de lange baard en de hoge hoed. Midden-Aarde is immers niet slechts een plaats van magie en strijd, maar ook een  decor waar relatiecrises zich afspelen, harten worden gebroken en hobbits en tovenaars elkaars leven tergen.

Bekijk hier de trailer van Gandalf: een arthousefilm waarin de tovenaar een heel andere kant van zichzelf laat zien.

advertentie