IFFB TV

International Film Festival Breda (23 t/m 27 maart)

Woensdagavond ging met de première van Susanne Biers Oscarwinnende drama In A Better World de derde editie van het International Film Festival Breda (23 t/m 27 maart 2011) officieel van start. Studenten van de AKV|St. Joost en het Zoomvliet College maken een dagelijks festivaljournaal.

A Song of PraiseIn deze laatste uitzending is onder andere Bram Loogman te gast. A Song of Praise is zijn bijzondere film die op het festival draait en genomineerd is voor de Early Bird Award. Verder bespreekt Sebastiaan Hoekman met hem hoe hij het medium internet in relatie tot film ziet.


Klik hier om de eerdere afleveringen te bekijken

5-delige serie over het filmfestival Breda

Uit het persbericht: 'Het filmfestival biedt een internationale schat aan vernieuwd beeld en zoekt de grenzen tussen film, internet, fotografie, mode en beeldende kunst op. En wie kunnen dit programma beter aanpakken dan de filmstudenten van AKV|St. Joost, Breda's eigen kunstacademie, samen met de studenten van ROC Zoomvliet, zelf nog zoekende in de visuele wereld.

In een 8-weken durend intensief project is het journaal ontwikkeld en dit heeft geleid tot een lijst met interessante items. Naast de gebruikelijke verdiepende tafelgesprekken met regisseurs en gasten is er dagelijks een bijzonder in beeld gebracht interview op onze fuchia-roze bank en zal film in al zijn nieuwe vormen bediscussieerd worden in het item Maker vs Maker. Een onderzoek naar filmclichés, verdiepende reportages, een korte serie over het reilen en zeilen op de set van een 48h-project team en de evenementen en interviews met loslopende filmmakers, acteurs en producenten op het festival, dat is IFFB TV.'

advertentie