3D-versie van Star Wars I voegt weinig toe

Nieuwe versie vooral voor kinderen en nerds

Critici zijn het er in meerderheid over eens dat de 3D-versie van Star Wars, Episode 1: The Phantom Menace vooral uit financiële overwegingen is uitgebracht.

Hoewel George Lucas in een featurette benadrukt dat de conversie van een film naar 3D geen ambacht is, maar een kunstvorm, is de conversie naar 3D volgens de eerste berichten soms weliswaar redelijk gelukt, maar soms ook niet. Sommige scènes ogen ietsje spectaculairder door de kunstmatig aangebrachte dieptewerking, soms is het verschil tussen het originele materiaal en de 3D-omgeving ronduit storend. En dan moet je die irritante 3D-bril, en de hogere toegangsprijs, ook nog eens voor lief nemen.

De doelgroep van deze release is erg jong, zoals ook blijkt uit deze trailer. Star Wars, Episode 1: The Phantom Menace 3D is dus vooral voor kinderen en enkele hardcore fans de moeite waard, is de conclusie.

Volgens Andrew Liszewski van geeksite Gizmodo is de trailer van de film in ieder geval een hele verbetering ten opzichte van de oorspronkelijke versie. Niet omdat de 3D-effecten zoveel toevoegen aan de film, maar omdat het personage Jar Jar Binks niet in de trailer voorkomt. En hij waarschuwt nog maar even dat Jar Jar - onder het nerderige segment fans van Star Wars met afstand het meest gehate personage -  in de film wel degelijk ten tonele verschijnt.