Flashback

Dick Maas, Barry Atsma en Pierre Bokma

In de rubriek Flashback duiken we naar aanleiding van een actuele filmgebeurtenis in het beeldarchief van de VPRO, op zoek naar de mooiste interviews en reportages.

Deze week verschijnt Quiz in de bioscoop, de nieuwe film van Dick Maas, met Barry Atsma en Pierre Bokma in de hoofdrollen.

In 2010 sprak Gerhard Busch met Dick Maas over zijn film Sint. Een verkorte versie van het gesprek werd uitgezonden in CinemaTV; bekijk hieronder het volledige interview, waarin Maas uitwijdt over het ontstaan van de film, de controverse eromheen, en zijn positie in het Nederlandse filmlandschap.

In 2007 besprak Barry Atsma in het programma Cinema.nl op TV zijn favoriete filmscène, uit Cape Fear van Martin Scorsese. Bekijk het item hier. Ook was Atsma in 2010 te gast in het programma De Jong speelt met acteurs, waarin hij onder meer ingaat op zijn acteertechniek en grote voorbeelden. Bekijk het programma hier.

Tot slot Pierre Bokma. In 2010 voerde hij een openhartig gesprek met Wilfried de Jong in het programma 24 uur met... De uitzending is hier terug te zien.