FW: Filmpje archief aflevering 157 t/m 160

Aflevering 157 en verder

Bezoek hier het volledige archief.

157: The film before the film

Nooit een paar minuten te laat binnenkomen bij een film, dan mis je mogelijk een van de interessantste stukjes: de openingstitels. Dat daar vaak veel werk in wordt gestoken door getalenteerde ontwerpers, blijkt uit het mooi gemaakte minicollege The Film Before the Film.

158: Geluidskunstenaars

In de nieuwe bioscoopfilm Berberian Sound Studio staat een foley artist centraal – de man die verantwoordelijk is voor de geluidseffecten in films. Goede aanleiding om dit fascinerende filmpje eens te bekijken over het werk van Gary Hecker, die geluidseffecten maakte voor talloze grote Hollywoodfilms.

159: Spielberg's Obama

Afgelopen weekend vond het White House Correspondents' Dinner plaats. Het Witte Huis nodigt sinds de jaren '20 veel journalisten uit, als dank voor hun werk. Vanaf 1944 is er de traditie dat een komiek de president op een komische manier belachelijk maakt (een roast). In dit filmpje kaatst president Obama het balletje in samenwerking met Steven Spielberg meesterlijk terug.

160: Star Drunk

Binnen de categorie "wat als...": ...Gene Roddenbarry straalbezopen achter de schrijftafel had gezeten terwijl Paramount op de nieuwste Star Trekaflevering wachtte? En wat als ook de acteurs tijdens de eropvolgende draaidagen iets te diep in het glaasje hadden gekeken? Dan hadden we wellicht iets als Star Drunk gekregen: 'a film by drunk people'. Voor skeptici die de authenciteit van het spel betwisten is er de (zeer vermakelijke ) making of.

 

 

 

 

advertentie