Series op dvd: december

De interessantste serie-releases van de komende maand

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste series die in de maand december op dvd zullen verschijnen.

3 december


The Bridge
- seizoen 2
Een oude olietanker botst op de Øresundbrug tussen Zweden en Denemarken. Er blijkt geen crew aan boord te zijn, wel enkele Zweedse en Deense jongeren, vastgeketend in het vrachtruim. Saga Norén krijgt de leiding over het onderzoek en neemt contact op met Martin Rohde. De geketende jongeren blijken slechts het begin van een nieuwe beklijvende race tegen de klok om een grote ramp te vermijden. Iemand wil de aandacht richten op de milieuproblematiek, en schrikt er niet voor terug om voor dat doel veel bloed te laten vloeien.

Southcliffe
- seizoen 1
BBC-miniserie van scenarist Tony Grisoni (oa de Red Riding-trilogie), met oa Sean Harris, Rory Kinnear en Eddie Marsan. Een jaar geleden deed journalist David Whitehead verslag van een serie moorden in het Engelse plaatsje Southcliffe. Nu ontvangt hij een waarschuwing dat er nieuwe moorden zullen volgen. Het bericht lijkt afkomstig van de moordenaar, maar die zou destijds zelfmoord hebben gepleegd.

11 december


Downton Abbey - seizoen 4
Historische, erg Britse dramaserie van Julian Fellowes. Terwijl de bewoners van Downton Abbey de tragische gebeurtenis verwerken waarmee het derde seizoen afsloot, zijn in de buitenwereld de roaring twenties volop losgebroken.
Sterren: ****
Extra's :
Audiocommentaren en diverse achter-de-schermenreportages.

Suits - seizoen 1
Succesvol bedrijfsjurist Harvey Specter ( Gabriel Macht) neemt een groot risico door de geniale maar ongemotiveerde Mike Ross (Patrick J. Adams) aan te nemen als nieuwe compagnon. Mike heeft geen rechtendiploma, maar wel een enorme kennisschat en een buitengewoon goed geheugen. Mike en Harvey houden Mike’s gebrek aan juridische scholing geheim en worden een onverslaanbaar duo.
Extra's: verwijderde scènes , gag reel

17 december


Penoza
- seizoen 3
Carmen staat aan het hoofd van een goedlopend imperium en ook thuis lijkt alles prima te verlopen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht en Carmen begint er al van te dromen zich terug te kunnen trekken. Maar als er een runner wordt onderschept en een concurrent zich op haar markt begeeft, zit er niets anders op de touwtjes weer strak in handen te nemen . Derde seizoen van de stevige misdaadserie, die al aan meerdere landen verkocht werd.
Sterren: ***

advertentie