VPRO en NFF

De VPRO is als sponsor van het Nederlands Filmfestival uiteraard aanwezig in Utrecht. Een overzicht.

Televisie


VPRO Film Special
Daphne Bunskoek ontmoet onder anderen Alex van Warmerdam en Paula van der Oest, praat met een generatie nieuwe regisseurs en duikt in het fenomeen egodocument. Aandacht voor de openingsfilm Hoe duur was de suiker.
Vrijdag 27 september en woensdag 2 oktober, Nederland 2, 23.00-23.40 uur

Gala van de Nederlandse Film
Rechtstreeks verslag vanuit de Stadsschouwburg in Utrecht van het Gala van de Nederlandse Film. Met de uitreiking van de grote prijzen van de Nederlandse film, de Gouden Kalveren, presentatie Anna Drijver. Aansluitend aan de uitreiking ontvangt Wilfried de Jong Gouden Kalf-winnaars in zijn staalblauwe Mercedes en vraagt ze naar hun ervaringen.
Vrijdag 4 oktober, Nederland 2, 20.55-22.00 en 23.15-0.10 uur

Cinema.nl


NFF Report
Tijdens het festival iedere dag op vpro.nl een nieuwe aflevering van het NFF Report. Met reportages vanaf het festival en minirecensies van de kanshebbers op een Gouden Kalf.
Donderdag 26 september t/m donderdag 3 oktober

Afficheprijs
Op donderdagavond 3 oktober wordt in de NFFtalkshow de winnaar van de dertiende Cinema.nl Afficheprijs bekendgemaakt. Stemmen kan tot woensdag 2 oktober, 12.00 uur, op cinema.nl/afficheprijs.

Radio


De avonden
Het tweede uur van De avonden is geheel gewijd aan het NFF. Floortje Smit en Sarina Vitta voeren gesprekken met onder anderen festivaldirecteur Willemien van Aalst en de regisseurs Tim Oliehoek (Chez nous) en Meral Uslu en Maria Mok (De verdediging van Robert M.).
Donderdag 26 september, Radio 6, 21.02-23.00 uur

Premières


In Utrecht gaan verschillende (mede) door de VPRO geproduceerde documentaires in première. Speciale aandacht voor Mensen van nu (regie Tomas Kaan), over twintigers die opgroeien in de onzekerheid van een crisis; Sletvrees, waarin Sunny Bergman het dubbelzinnige denken over vrouwelijke seksualiteit onderzoekt; en De echte jongens film, waarin Katinka de Maar op zoek gaat naar de beperkingen die jongens krijgen in de huidige maatschappij.

Bovendien twee van de acht nieuwe afleveringen in de dramareeks One Night Stand van de VPRO: Onder invloed (regie Nova van Dijk) en Flarden van Thomas (regie Margot Schaap). vpro extra VPRO Previewdag Het beste van het festival op één dag. Met de films Chez nous, Hoe duur was de suiker en A Long Story; de documentaires De nieuwe wildernis en Nieuwe tieten; de One Night Stand Verzet en de Van God los- aflevering ‘Warriors’.

Info en kaarten: vpro.nl/evenementen
Vrijdag 27 september

advertentie