Binnenkort op dvd: april

De interessantste dvd-releases

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste dvd-releases in de maand april.

8 april


Inside Llewyn Davis (Joel en Ethan Coen)
Een week uit het leven van de eigenzinnige folkzanger Llewyn Davis, die in het New York van 1961 wanhopig op zoek is naar een publiek. En naar een slaapplaats. De knipogen naar collega Bob Dylan zijn talrijk, en toch is Inside Llewyn Davis allesbehalve een verkapte biopic over Dylan. Het is meer een film over geluk, timing en noodlot. Inside Llewyn Davis heeft geen noemenswaardige plot en moet het hebben van de heerlijk Coeneske personages, de vaak grappige dialogen, en van hoofdrolspeler Oscar Isaac, die al zijn nummers zelf zong.
Sterren: ****

Bro’s Before Ho’s (Flip van der Kuil, Steffen Haars)
Een politiek incorrecte romcom, dat kan je de makers van New Kids wel toevertrouwen. De broers Max (Haars) en Jules (Arends) sluiten een pact om nooit een relatie aan te gaan met een vrouw. Dat lukt ze tot Anna (Hoeks) op het toneel verschijnt. Regisseurs Haars en Van der Kuil hebben een eigen stijl die rijk is aan details en merkwaardigheden en ondanks een aantal misgeslagen planken is hun film grotendeels fris en origineel. Vooralsnog de grappigste Nederlandse komedie van het jaar.
Sterren: ****

9 april


Frozen (Chris Buck, Jennifer Lee)
Een prinses beschikt over de gave om alles wat ze maar wil in ijs te veranderen. Als ze door een woede-uitbarsting alle controle verliest, hult ze onbedoeld haar koninkrijk in een eeuwige ijstijd . Haar jongere zusje neemt de taak op zich om de zomer te laten terugkeren. Een klassieke Disney-musical, zeer losjes gebaseerd op Hans Christian Andersens sprookje De sneeuwkoningin. Te braaf om een nieuwe klassieker te worden, maar de koddige slapstick-humor en suikerzoete romantiek zijn vrijwel perfect in balans .
Sterren: ***
Extra's: korte bonusfilm 'Get a Horse!'

16 april


The Hobbit: The Desolation of Smaug (Peter Jackson)
Na The Hobbit: An Unexpected Journey zetten hobbit Bilbo (Freeman), tovenaar Gandalf (McKellen) en de dwergen hun reis voort naar The Lonely Mountain om daar de confrontatie met draak Smaug (Cumberbatch) aan te gaan. Peter Jackson brengt de gevaarlijke reis visueel wederom prachtig tot leven, en voegt ditmaal bovendien een tastbare spanning toe aan de adembenemende actiesequenties, die in het eerste deel ontbrak. Ondanks Jacksons terugkerende problemen met tempo en maat houden, is dit vervolg op bijna alle fronten een aangename verbetering op de eerste film.
Sterren: ****
Extra's: New Zealand: Home Of Middle-Earth, Part 2

23 april


Homeland seizoen 3
Spannende dramaserie combineert complexe personages en psychologische intriges met verrassende (soms nogal vergezochte) plotwendingen en een vleugje actie. De hoofdrolspelers zijn subliem, al kan de hysterie van Claire Danes op de zenuwen gaan werken. Seizoen drie is wat minder dan één en twee, maar nog steeds onderhoudend.
Sterren: ***

24 april


Soof (Antoinette Beumer)
Een feelgoodfilm 'naar de columns van Sylvia Witteman'. Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Geen losse verzameling anekdotes, maar een fictief verhaal over een vrouw van rond de veertig, dat vooral de sfeer van Wittemans stukjes ademt. Soof is gelukkig met man, kids en baan als zelfstandig cateraar, maar heeft steeds meer last van is-dit-alles- gevoelens. Wat tot de nodige tragikomische (relatie)verwikkelingen leidt. Soof is vaak komisch en herkenbaar, soms ontroerend en soms ook vervelend karikaturaal. Grootste troef is Soof zelf, precies goed gespeeld door Visschedijk.
Sterren: ***

29 april


Mad Men
seizoen 6
Amerikaanse tv-serie van bedenker Matthew Weiner over een reclamebureau aan Madison Avenue, begin jaren '60. Spil is Don Draper, de belangrijkste creatieve kracht van het bedrijf. Het zesde seizoen vindt plaats tussen 1967 en 1968. De personages hebben moeite zich aan te passen aan de nieuwe dynamiek in het kantoor.
Sterren: ****

30 april


The Secret Life of Walter Mitty
(Ben Stiller)
Slechts een paar bladzijden beslaat het verhaal The Secret Life of Walter Mitty van James Thurber uit 1939, over een grijze muis die droomt van een leven als avonturier. In 1947 werd het met allerlei doldwaze toevoegingen verfilmd met Danny Kaye in de hoofdrol. Ook in deze nieuwe versie van en met komiek Ben Stiller is de oorspronkelijke plot flink uitgebreid, waarbij kolderieke en sentimentele momenten elkaar afwisselen. Lang niet alle scènes werken, maar de prachtige locaties en prettige acteurs maken er een fijne feelgoodfilm van.
Sterren: ***
Extra's: The look of LIFE Magazine, de muziek van Walter Mitty, skateboardend door Ijsland en een fotogalerij.

advertentie