Series op dvd: maart

De interessantste serie-releases van de komende maand

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste series die in de maanden januari en december op dvd zullen verschijnen.

1 maart

Sherlock – seizoen 3
De klassieke personages van Sir Arthur Conan Doyle – geniale speurneus Sherlock Holmes (Cumberbatch) en zijn assistent Dr. Watson (Freeman) – zijn verplaatst naar hedendaags Londen. In drie anderhalf uur durende afleveringen per seizoen krijgen legendarische Holmes-zaken een vernuftige update, inclusief technische gadgets en allerlei andere moderne twists. Het meeste plezier komt echter van de excentrieke helden zelf, die zich kibbelend als een getrouwd stel door de avonturen bewegen. Kostelijk vermaak. In dit seizoen wederom criminelen, terroristen en chantage, maar ook een bruiloft . 

19 maart

House of Cards -  seizoen 1
Scherpe en cynische komedie over het reilen en zeilen van senator Francis Underwood, die gepasseerd is voor een baan in het nieuwe kabinet van zijn politiek leider. Hij wil wraak, en vindt in de ambitieuze jonge journaliste Zoe Barnes een willig werktuig. Spacey speelt de senator met vilein plezier. Hij richt zich regelmatig rechtstreeks tot de kijker , wat heel erg storend zou kunnen zijn, maar wat hier uitstekend werkt. Een van de eerste series die exclusief voor distributie via internet werd geproduceerd, door Netflix, een dvd-verhuurbedrijf dat zich meer en meer ging toeleggen op online verspreiden van series en films. Gebaseerd op een BBC-serie uit 1990.

25 maart

Penoza – seizoen 1 t/m 3
Carmen vindt het maar niets dat haar man op grote schaal rommelt met drugshandel. Hij belooft te stoppen, maar het valt niet mee om uit het criminele milieu te ontsnappen. 'If you can't beat them, join them,' is de onvermijdelijke conclusie van de flukse vrouw. Stevige misdaadserie met een goede rol van Monic Hendrickx als Carmen en verder van acteurs als Marcel Hensema, Tom Jansen, Olga Zuiderhoek en Raymond Thiry. Verkocht aan diverse landen. Er verschijnt nu een dvd-box met de drie seizoenen.

26 maart

Under the Dome – seizoen 1
'We leven onder een een omgekeerde vissenkom', zegt een van de karakters in Under the Dome. Dat is in deze serie van horrorschrijver Stephen King letterlijk het geval. De bewoners van Chester's Mill blijken ineens gescheiden van de rest van de wereld door een doorzichtige koepel.

advertentie