Belgisch Film Festival 2016

9 t/m 12 juni in Utrecht

Van donderdag 9 t/m zondag 12 juni is het Louis Hartlooper Complex in Utrecht dé plek voor al het moois dat onze zuiderburen op filmgebied te bieden hebben, tijdens de derde editie van het Belgisch Film Festival (voorheen Vlaams Film Festival). VPRO Cinema doet uitgebreid verslag.

Publieksprijzen uitgereikt

De publieksprijzen van het Belgisch Film Festival gingen dit jaar naar korte film Allegory of the Jam Jar (2015) en langspeelfilm Belgica (2016).
Lees hier meer over de prijsuitreiking

Openingsfilm: Les premiers, les derniers


Openingsfilm van het Belgisch Film Festival is Les premiers les derniers van Bouli Lanners, die in zijn meest persoonlijke film met weidse blik de randen van het bestaan aftast.
Lees hier het portret van regisseur Bouli Lanners

Vijf tips voor het festival


Welke films en evenementen mag je absoluut niet missen? De redactie van VPRO Cinema tipt onder meer twee nieuwe Waalse films, een aantal oudere films die nu eindelijk kan inhalen (of nog een keer bekijken) en een bijzondere openluchtvertoning.
Lees hier de vijf tips

Interview: programmeur Roos Stelling


Roos Stelling (LHC) is programmeur van het Belgisch Film Festival. We vroegen haar naar de naamsverandering, wat de Walen toevoegen en het verschil tussen de Belgische en Nederlandse filmcultuur.
Lees hier het interview

Speciale VPRO-middag


VPRO Cinema is partner van het Belgisch Film Festival in Utrecht en organiseert op zondag 12 juni een VPRO-middag. Er worden twee films vertoond en de makers zijn aanwezig voor een nagesprek.
Lees hier meer over de VPRO-middag

 

advertentie