Netflix-tips: Oldboy en The Artist

Filmtips voor Netflix

, Jelle Schot

Deze week een speciale editie van onze Netflix-rubriek in verband met het filmfestival van Cannes (11 t/m 22 mei). Met drie films die ooit furore maakten op het roemruchte festival in Zuid-Frankrijk.


Koreaan Park Chan-wook brak in 2003 internationaal door toen hij in Cannes de Juryprijs won voor deze visueel briljante, inhoudelijk nihilistische bewerking van een Japanse wraakmanga. Choi Min-sik (Snowpiercer) speelt een aartsrotzak die na 15 jaar in eenzame opsluiting te hebben doorgebracht op zoek gaat naar zijn ontvoerders. Parks nieuwste film The Handmaiden draait dit jaar eveneens in de hoofdcompetitie van Cannes.
Bekijk de trailer


No Country for Old Men

Western uit 2007. Lengte: 122 min.
De gebroeders Coen (The Big Lebowski, Fargo) wonnen vreemd genoeg geen enkele prijs in Cannes voor deze meesterlijke moderne western; zo ging de Gouden Palm naar het Roemeense abortusdrama 4 Months, 3 Weeks & 2 Days. Desalniettemin is No Country for Old Men (naar de roman van Cormac McCarthy) één van hun allerbeste films, en schiepen ze in de persoon van huurmoordenaar Anton Chigurh een van de meest angstaanjagende bad guys uit de filmgeschiedenis.
Bekijk de trailer

The Artist

Romantisch drama uit 2011. Lengte: 100 min.

Deze latere Oscarwinnaar ging in 2011 in Cannes in première, waar de film zowel de prijs voor beste acteur (Jean Dujardin) als voor beste hond (de ludieke Palm Dog) in de wacht sleepte. Terechte lof voor een fantastische hommage aan de zwijgende cinema, waarin een flamboyante en koppige acteur lijdzaam toeziet hoe de opkomst van de geluidsfilm het einde van zijn carrière inluidt.
Bekijk de trailer


Nog meer Netflix-tips? Die zijn hier terug te vinden

advertentie