Netflix-tips: Talvar en Butch Cassidy and the Sundance Kid

Filmtips voor Netflix

, Jelle Schot

VPRO Cinema speurt elke week het filmaanbod van streamingsdienst Netflix af en vist de spreekwoordelijke krenten uit de pap. Van nieuwkomers tot klassiekers, van arthouse tot de betere blockbuster. Met deze week het Indiase misdaaddrama Talvar, een romcom met Juliette Binoche en een klassieke western.

Net toegevoegd: Talvar

Als een jong meisje in haar slaapkamer wordt vermoord valt de beschuldiging vrijwel direct op de ouders, ook al is er geen direct bewijs. Rechercheur Ashwin Kumar (fraaie rol van superster Irrfan Khan), die is aangesteld na het broddelwerk van de lokale politie, is echter een van de weinigen die in hun onschuld gelooft. Subliem Indiaas misdaaddrama dat, door drie verschillende versies van de gebeurtenissen te tonen , effectief gebruik maakt van het zogeheten Rashomon-effect (waarnemingen/ herinneringen zijn altijd subjectief), vernoemd naar de klassieke film van Akira Kurosawa..

Actueel: Words and Pictures

Juliette Binoche schittert momenteel in de bioscoop als knotsgekke aristocraat in de klucht Ma Loute. Veel (goede) films van de Franse actrice staan er helaas niet op Netlix, maar deze romantische komedie uit 2013 is best te genieten. Binoche speelt een schilderes die probeert om niet toe te geven aan haar gevoelens voor een door Clive Owen vertolkte dichter. Tevergeefs natuurlijk. De plot verrast geen moment, maar Binoche is even charmant als altijd.

Klassieker: Butch Cassidy and the Sundance Kid

Anti-western over de laatste successen uit de carrière van twee legendarische treinrovers. Het roemloze einde van het geweldloze duo wordt door regisseur George Roy Hill fotogeniek maar - volgens veel Amerikaanse critici - grof en smakeloos in beeld gebracht. Kreeg onder andere een Oscar voor het scenario van William Goldman en voor Burt Bacharachs liedje 'Raindrops keep fallin' on my head'.

Meer Netflix-tips

advertentie