Twintig jaar na dato brengt NBC de hoofdrolspelers van cultklassieker The Big Lebowski weer samen.

Toen The Big Lebowski van Joel en Ethan Coen twintig jaar geleden uitkwam werd de komedie in eerste instantie door talloze critici verguisd, en ook het publiek liet de film grotendeels links liggen. Inmiddels is The Big Lebowski echter uitgegroeid tot een absolute cultklassieker. Sterker nog: de nalatenschap van de film leeft als nooit tevoren, met jaarlijkse festivals en Dude Days, maar ook in de vorm van een religie: het ‘Dudeïsme’.

Reden genoeg dus voor het Amerikaanse tv-programma Today van NBC om de drie hoofdrolspelers – Jeff Bridges, John Goodman en Steve Buscemi  – weer eens samen te brengen. En wat een feest om hen in de video hieronder herenigd te zien, schaterlachend terugblikkend aan de hand van talrijke anekdotes. Grote kans dat je na het zien van dit filmpje onmiddellijk naar je dvd-kast rent of Netflix aanzet om de film (opnieuw) te zien.

Dit artikel verscheen eerder in VPRO Koos, een gratis app waarin de VPRO je elke dag vijf kijk-, lees- en luistertips geeft. Voor meer info over de app, klik hier