Kijktip: korte animatiefilm Catastrophe

Short van Jamille van Wijngaarden nu te zien op Vimeo

, Vera Verschuur

De Nederlandse animatiefilm Catastrophe verscheen op honderden filmfestivals en werd verkocht aan onder andere Japan, Spanje en de Verenigde Staten. Inmiddels is de korte film online in première gegaan.

Twee jaar geleden ging de animatiefilm Catastrophe van Jamille van Wijngaarden in wereldpremière op het Toronto International Film Festival. Vervolgens verscheen de twee minuut durende film op honderden internationale filmfestivals en werd Catastrophe een wereldwijd succes.

Inmiddels is de komische animatiefilm online in première gegaan bij Vimeo (als Staff Pick Premiere). ‘Een kers op de taart, na een indrukwekkende festivaltour van twee jaar’, aldus Van Wijngaarden in een persbericht. De talentvolle regisseur ontving eerder de DirectorsNL Award voor de korte film Tienminutengesprek. Momenteel werkt ze aan de nieuwe NTR/BNN/VARA/VPRO-serie Centraal.

Catastrophe volgt het verhaal van de huisdieren van een oude dame. Wanneer de rode kater Rodney een lief en onschuldig parkietje dood aantreft in zijn kooi, wijzen alle vingers naar hem. Wanhopig probeert Rodney de boel te redden, maar eigenlijk gaat het vanaf hier echt compleet mis.

Meer tips via VPRO Koos

Catastrophe werd eerder getipt in de app VPRO Koos, die je dagelijks vijf tips om te lezen, kijken of luisteren serveert. Download de VPRO Koos-app nu gratis: