Gezocht: een kijker

De Bankzitter over twee tijdreisfilms

, Martin ten Broek

Woensdag komen er twee, nogal verschillende tijdreisfilms op tv. Het derde deel van de Back to the Future trilogie en Frequency. Leuke films, voor als je zin hebt in luchtig, maar niet hersenloos vermaak.

Back to the Future III

 

Wordt het deze...De makers van de Back to the Future trilogie staan onder de bezielende leiding van Robert Zemeckis. Hun streven is het maken van origineel, familievriendelijk vermaak. Steekwoorden: familiewaarden, vriendschap, trouw, moed, fair play. Hoofdrolspeler Michael J. Fox is de ideale schoonzoon. Betrouwbaar, maar niet sullig (noem hem geen lafbek!) Voor de versterking van het publiek zoekt de film eenKijker M/V (118 min)

Als kijker moet je een niet al te moeilijke plot kunnen en willen volgen, waarbij enige kennis van de voorgaande films een pre is. Je vindt referenties aan eerdere films grappig. Je hebt affiniteit met hoofdpersonen Marty en Doc , leeft mee met hun pogingen om met houtje-touwtje oplossingen door de tijd te reizen. Je kent belangrijke westernclichés, weet wie Clint Eastwood is en snapt hoe de hofmakerij in het puriteinse wilde westen georganiseerd is. Je bent tolerant ten opzichte van gekke professors en kijkt met bewondering naar stoomtreinen en naar puzzelstukjes die op hun plaats vallen .De film biedt:

Bijna twee uur redelijk kijkplezier, milde spanning, een leuke love interest (Mary Steenburgen) en uitroepen als 'Great Scott' en 'I adore Jules Verne'. Een bevredigende conclusie van de trilogie. Aimabele hoofdrolspelers. Een prettig cartooneske schurk. Twee uur ambachtelijk vermaak.Ge& iuml;nteresseerd? Stuur dan het signaal van de afstandsbediening naar RTL 7, uiterlijk op woensdag 27 juni, 23:00 uur.

 

 

Frequency

 

... of deze?De makers van Frequency zijn trotse Amerikanen. Regisseur Gregory Hoblit heeft een groot respect voor wetsdienaren, wat ook blijkt uit zijn verleden als regisseur en producer van series als Hill Street Blues en NYPD Blue. De standplaats van deze film, New York, is een prettige, warme plek. Trefwoorden: Stars & Stripes, honkbal, het gezin. Frequency zoekt eenKijker (M/V) (118 min)

Je destilleert vlot uit de openingsscène dat er iets geks met de zon aan de hand is, dat de nieuwste inzichten in kwantummechanica aantonen dat het mogelijk is om sprongetjes door de tijd te maken, en dat dat dus ook wel zal gebeuren. Je realiseert je dat een radionieuwsbericht aan het begin van de film over een loslopende seriemoordenaar voorspelt dat het verderop in de film spannend wordt. Je raakt ontroerd door hechte vader-zoonrelaties. De klassieke filmtijdparadox, die dicteert dat veranderingen in het verleden altijd onverwachte gevolgen hebben, heeft voor jou geen geheimen. Je bent een liefhebber van echte kerels: agenten, brandweermannen, James Caviezel en Dennis Quaid.Frequency biedt:

Opvallend bevredigende acteerprestaties voor een tijdreisfilm. Mooie vormgeving van de jaren zestig. Goed hanteerbare spanning. Bescheiden, aardige special effects. Een prettige, tikje zoete toon.Geï nteresseerden kunnen meer informatie krijgen op woensdag, 27 juni, 20:30 uur, RTL 8.

 

 

Succes met de procedure!

 

 Meer columns van De Bankzitter over het filmaanbod op tv

 

Welke de betere is? Het eerste deel van Back to the Future is natuurlijk een klassieker, maar deze sequel is minder goed, want de formule raakte bij dit deel een beetje sleets. Frequency is een mooie, warme film, gaat meer over de relaties tussen de personages, is redelijk spannend, maar Back to the Future III is dan weer grappiger.

Weet u wat: we maken er een sollicitatieprocedure van.

Back to the Future, Part III
De makers van de Back to the Future trilogie staan onder de bezielende leiding van Robert Zemeckis. Hun streven is het maken van origineel, familievriendelijk vermaak. Steekwoorden: familiewaarden, vriendschap, trouw, moed, fair play. Hoofdrolspeler Michael J. Fox is de ideale schoonzoon. Betrouwbaar, maar niet sullig (noem hem geen lafbek!) Voor de versterking van het publiek zoekt de film een

Kijker M/V (118 min)
Als kijker moet je een niet al te moeilijke plot kunnen en willen volgen, waarbij enige kennis van de voorgaande films een pre is. Je vindt referenties aan eerdere films grappig. Je hebt affiniteit met hoofdpersonen Marty McFly en Doc Brown, leeft mee met hun pogingen om met houtje -touwtje oplossingen door de tijd te reizen. Je kent belangrijke westernclichés , weet wie Clint Eastwood is en snapt hoe de hofmakerij in het puriteinse wilde westen georganiseerd is. Je bent tolerant ten opzichte van gekke professors en kijkt met bewondering naar stoomtreinen en naar puzzelstukjes die op hun plaats vallen .

De film biedt:
Bijna twee uur redelijk kijkplezier, milde spanning, een leuke love interest (Mary Steenburgen) en uitroepen als 'Great Scott' en 'I adore Jules Verne'. Een bevredigende conclusie van de trilogie. Aimabele hoofdrolspelers. Een prettig cartooneske schurk. Twee uur ambachtelijk vermaak.

Geïnteresseerd? Stuur dan het signaal van de afstandsbediening naar RTL 7, uiterlijk op woensdag 27 juni, 23:00 uur.


Frequency
De makers van Frequency zijn trotse Amerikanen. Regisseur Gregory Hoblit heeft een groot respect voor wetsdienaren, wat ook blijkt uit zijn verleden als regisseur en producer van series als Hill Street Blues en NYPD Blue. De standplaats van deze film, New York, is een prettige, warme plek. Trefwoorden: Stars & Stripes, honkbal, het gezin. Frequency zoekt een

Kijker (M/V) (118 min)
Je destilleert vlot uit de openingsscène dat er iets geks met de zon aan de hand is, dat de nieuwste inzichten in kwantummechanica aantonen dat het mogelijk is om sprongetjes door de tijd te maken, en dat dat dus ook wel zal gebeuren. Je realiseert je dat een radionieuwsbericht aan het begin van de film over een loslopende seriemoordenaar voorspelt dat het verderop in de film spannend wordt. Je raakt ontroerd door hechte vader-zoonrelaties. De klassieke filmtijdparadox, die dicteert dat veranderingen in het verleden altijd onverwachte gevolgen hebben, heeft voor jou geen geheimen. Je bent een liefhebber van echte kerels: agenten, brandweermannen, James Caviezel en Dennis Quaid.

Frequency biedt:
Opvallend bevredigende acteerprestaties voor een tijdreisfilm. Mooie vormgeving van de jaren zestig. Goed hanteerbare spanning. Bescheiden, aardige special effects. Een prettige, tikje zoete toon.

Geinteresseerden kunnen meer informatie krijgen op woensdag, 27 juni, 20:30 uur, RTL 8.

Succes met de procedure!

Meer columns van De Bankzitter over het filmaanbod op tv

 

advertentie