Keuzestress

De Bankzitter over Zoolander en Run Fatboy Run

, Martin ten Broek

Gedurende de herfstvakantie kunnen kinderen bij ZappBios kiezen welke film ze willen zien. Ze kunnen kiezen of Lucky Luke of Spy Kids 2 op tv komt. Wallah be of De zeven van Daran. Ponyo of Iep! Misschien is dat voor volwassenen ook een leuk idee. Ik zou best steeds willen kunnen kiezen welke film er op tv komt.

Jammer dat zoiets waarschijnlijk niet haalbaar is op prime time. Het zal ongetwijfeld veel te veel kosten om de uitzendrechten voor twee films te bemachtigen, in deze tijd van bezuinigingen. En dan is het nog de vraag of volwassenen bereid zijn om een dag van tevoren online te gaan en een keuze te maken. (Bovendien zendt de publieke omroep minder vaak films uit dan ik zou wensen. Een epische zoektocht naar de ideale partner van een agrariër is natuurlijk heel interessant, maar persoonlijk zou ik liever een mooie film zien . En als ik dan zou mogen kiezen tussen De Poolse bruid en Witness, dan zouden liefhebbers van romantiek op het platteland ook aan hun trekken komen. Het is maar een idee.)

Voorlopig valt er dus niks te kiezen. Hooguit kun je kiezen tijdens welke film je de afwas wilt doen. Op dinsdagavond bijvoorbeeld. Dan zendt RTL 7 twee aardige komedies uit, Zoolander met Ben Stiller en Owen Wilson, en Run Fatboy Run met Simon Pegg. Vanwege de rol van Owen Wilson nog best wel een lastige keuze: Zoolander fleurt enorm op vanaf het moment dat Wilson een iets grotere rol heeft. Zijn surfer/hippie/fotomodel is een stuk geestiger dat Stillers ijdeltuit, die grappig zou moeten zijn omdat hij zo extreem dom is, een grap die bij mij na vijf minuten was uitgewerkt. Maar de scènes met Wilson vond ik best grappig.

Een van de leukere scènes uit Zoolander

Toch is Run Fatboy Run de leukere film. Pegg heeft veel betere films gemaakt dan Run Fatboy Run, maar als Fatboy komt hij in elk geval sympathiek over. Hij speelt een gewone, niet erg sportieve jongen, die zijn ex- vriendin probeert terug te winnen van een akelig superieure atleet, die marathons loopt voor het goede doel. Hij heeft mijn sympathie: marathonlopers bezorgen ook mij een minderwaardigheidsgevoel. Die afwas zou ik dus doen tijdens Zoolander.

Zoolander is dinsdag, 16 oktober om 20: 30 uur te zien bij RTL 7

Run Fatboy Run is te zien op dinsdag, 16 oktober om 22:20 uur, ook bij RTL 7

Meer columns van De Bankzitter over het filmaanbod op tv

advertentie