Leuke liedjes

De Bankzitter: musicals

, Martin ten Broek

Deze week zendt RTL 8 een aantal niet onaardige musicals uit. Prijzenswaardig. Een musical biedt fijn escapisme en een goed musicalliedje blijft altijd zo heerlijk nagalmen.

Maandag was Grease op tv. Wie hem gemist heeft moet maar even naar YouTube, waar bijvoorbeeld het fraaie titelliedje te beluisteren valt. Op dinsdag kan het vervolg Grease 2 overgeslagen worden.

Op woensdag volgt The Wiz, de bewerking van de Amerika’s oerklassieker The Wizard of Oz. Het origineel was iconischer, maar de remake bevat veel betere liedjes. Want: Somewhere over the Rainbow  is best een mooi liedje, maar wel ontzettend tam in vergelijking met Brand New Day. Er zitten nog veel meer aanstekelijke liedjes in The Wiz, bijvoorbeeld Ease on Down the Road, een vrolijk duet van Michael Jackson en Diana Ross.

Op donderdag komt Annie op tv, een musical met een verhaal dat zo drakerig is, dat het juist weer leuk wordt. En natuurlijk zijn ook hier de liedjes weer zeer belangrijk, al ligt de ene prettiger in het gehoor dan de andere. It’s a Hard Knock Life is bijvoorbeeld een stuk leuker dan het wel erg op de traanklieren mikkende Tomorrow. Overigens vind ik de versie van de roodharige tienjarige Aileen Quinn uit de film nog net iets minder goed dan It’s a Hard Knock Life van Jay Z.

Ook interessant: de versie van Dr Evil die ook al zo leed aan een Hard Knock Life

Op vrijdag wordt Chicago vertoond, waarin Richard Gere laat zien dat hij eigenlijk niet zo goed kan zingen en Catherine Zeta-Jones laat zien dat ze een hele zwoele zangstem heeft (en ook heel goed kan dansen). Ook Queen Latifah is in de film heel leuk als gevangenis- matrone.

Persoonlijk zou ik overigens vrijdag, als ik zin zou hebben in mooie liedjes, kiezen voor O Brother, Where Art Thou? Deze film van de Coen broers bevat een geweldige soundtrack, met bijvoorbeeld de field holler Go to Sleep Little Baby, gezongen door country-godinnen Emmylou Harris, Gillian Welch en Alison Krauss. Ook in de film: de country-klassieker I Am a Man of Constant Sorrow. Prachtige muziek, met als bonus een uitstekende en amusante film op de achtergrond.

Grease was maandag, 15 september om 20. 30 uur te zien op RTL 8
Grease 2 is dinsdag 16 september om 20.30 uur te zien op RTL 8
The Wiz is woensdag 17 september om 20.30 uur te zien op RTL 8
Annie is donderdag 18 september om 20.30 uur te zien op RTL 8
Chicago is vrijdag 19 september om 20.30 uur te zien op RTL 8
O Brother, Where Art Thou? is vrijdag 19 september om 20.40 uur te zien op Canvas

Meer columns van De Bankzitter over het filmaanbod op tv

 

advertentie