Voer voor romantici

Tips van De Bankzitter

, Jelle Schot

De romantici onder de cinefielen (De Bankzitter schaart zich daar zelf ook onder) komen dit weekend ruim aan hun trekken op televisie. Met dank aan twee virtuoos gefilmde en zwoel-sensuele liefdesportretten uit Hongkong en Quebec. 


Op vrijdag is als eerste In the Mood for Love aan de buurt, Wong Kar-Wai's weergaloze verbeelding van onvervulde verlangens in het Hongkong van 1962. Met Tony Leung en Maggie Cheung als stijlvol liefdespaar dat in donkere galerijen en rokerige slaapkamers elkaar smachtend in de ogen staart. Pure cinema. Én: met misschien wel de mooiste slowmotion-scènes aller tijden.
In the Mood for Love . Vrijdag, Canvas, 20:40 uur.

   Meer bloedmooi gefilmd gezwijmel vindt u zondag bij het Canadese Les amours imaginaires, een in het festivalcircuit met vele prijzen onderscheiden drama over een ingewikkelde driehoeksverhouding. Geregisseerd door wonderkind Xavier Dolan (Mommy), die zelf een van de hoofdrollen speelt. Net als bij In the Mood for Love vormen ook hier de oor- en oogstrelende slowmotion- scènes het hoogtepunt van een bijzondere kijkervaring.
Les amours imaginaires
. Zondag, NPO 2, 23:20 uur.
ANDERE AANRADERS Wie zijn kopje romantiek liever niet zo zoet drinkt kan onder meer terecht bij Woody Allens Londense overspelthriller Matchpoint (Vrijdag, NPO2, 23:40 uur). Of bij het komische drama Secretary, over een sadomasochistische relatie tussen een jurist en — u raadt het al — zijn secretaresse (Zaterdag, Canvas, 22:35 uur.)


OOK HEEL GOEDJagten. Prachtig drama over een man (Mads Mikkelsen) die van kindermisbruik wordt verdacht. Bekijk hier vooraf (of achteraf) een interview met regisseur Thomas Vinterberg.

Zaterdag, NPO 2, 22:35 uur.Black Swan. Grimmige balletfilm van Darren Aronofsky, met Natalie Portman in een ijzersterke rol als ballerina die onder de druk bezwijkt.

Zaterdag, RTL 5, 22:10 uur.

The Descent. Horrorfilm uit 2005 die in rap tempo uitgroeide tot moderne klassieker. De ingrediënten: zes jonge vrouwen en een grot.

Zaterdag, SBS 9, 22:50 uur.

advertentie