Marino Girolami is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 30 films gevonden.

Pierino colpisce ancora

1982 | Komedie, Erotiek

Italië 1982. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Alvaro Vitali, Michela Miti, Enzo Robutti en Toni Ucci.

Wederom de rampspoeden van het onmogelijke jongetje op kostschool, ditmaal in Sicilië. Een platvloerse, ordinaire en stupide komedie met niets anders dan de gebruikelijke elementen: jaloezie, voyeurisme, kleinsteedsheid, seks en naakt. Alleen mooie Michela Miti is leuk om naar te kijken, met of zonder kleren.

Giggi il bullo

1982 | Komedie, Erotiek

Italië 1982. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Alvaro Vitali, Adriana Russo en Susanna Fassetta.

Giggi is een opschepper die zijn dagen doorbrengt met boksen, waarin hij niets presteert. Hij is gewoon een gluurder die zijn ogen niet af kan houden van vrouwen. Een van de vele afschuwelijk platvloerse sekskomedies met obligate naaktscenes en rondborstige dames waarin Vitali in begin 1980 schitterde.

Pierino contro tutti

1981 | Komedie

Italië 1981. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Alvaro Vitali, Riccardo Billi en Michela Miti.

Verhaal over een lelijk, lui jongetje, dat verwarring en chaos teweeg brengt in huis, op school en zelfs bij de mensen op straat. Deze slechte film over een kwajongen is de moeite niet waard.

L' Esercito più pazzo del mondo

1981 | Komedie, Drama

Italië 1981. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Andy Luotto, Massimo Boldi, Adriana Russo, Giorgio Porcaro en Pino Caruso.

In een legerkamp gebeuren allerlei incidenten, die leiden tot een ongelukkige aanhouding. Na de overgave van de voor de chaos verantwoordelijk geachte schuldige verlaat de vreemde groep het legerkamp met het geld. De reis naar Bermuda is niet zonder moeilijkheden. De acteurs en de regisseur doen hun best om dwaas te lijken, maar dat maakt de film zo verward en overdreven, dat je er nauwelijks meer om kunt lachen.

Zombi Holocaust

1980 | Horror

Verenigde Staten 1980. Horror van Marino Girolami. Met o.a. Donald O'Brien, Peter O'Neal, Sherry Buchanan, Alexandra Delli Colli en Ian Mcculloch.

In een legerkamp gebeuren allerlei incidenten, die leiden tot een ongelukkige aanhouding. Na de overgave van de voor de chaos verantwoordelijk geachte schuldige verlaat de vreemde groep het legerkamp met het geld. De reis naar Bermuda is niet zonder moeilijkheden. De acteurs en de regisseur doen hun best om dwaas te lijken, maar dat maakt de film zo verward en overdreven, dat je er nauwelijks meer om kunt lachen.

La liceale al mare con l'amica di papa

1980 | Erotiek, Komedie

Italië 1980. Erotiek van Marino Girolami. Met o.a. Renzo Montagnani, Marisa Mell, Sabrina Siani en Alvaro Vitali.

De uitstekende komiek Montagnani is getrouwd met een arrogante, agressieve vrouw, waarbij hij het uithoudt vanwege haar geld. Gelukkig vindt hij troost in een verhouding met een andere jonge vrouw. Maar steeds als hij een afspraakje (in een buurt-bioscoop in de voorstad) heeft moet hij zijn vrouw zien te ontwijken. In een neven-plotje wordt zijn dochter, die haar eindexamen niet gehaald heeft gekidnapt. Leuke kijk op een buitenechtelijke verhouding.

Le filleul

1977 | Thriller, Misdaad, Erotiek

Italië/Frankrijk 1977. Thriller van Marino Girolami en Charles Ramoulian. Met o.a. Enzo Cerusico, Guido Celano, Karin Schubert, Samantha Elgard en Isabelle Marchal.

Verward en uiterst ingewikkeld verhaal over Amerikaanse en Siciliaanse mafiosi, een prostitutienetwerk, chantage van Europese politici en andere ideeën uit hetzelfde vaatje. Het onmogelijke scenario is in elkaar geprutst door Antonio Marghereti. En omdat de film toch een eind moet hebben, komt er niemand levend uit het bloedbad in de laatste scène. Hier is geen twijfel mogelijk: dit is een spaghetti-thriller! De bezetting wordt gevormd door een allegaartje van allerlei nationaliteiten. Ook bekend als LE CHÂTIMENT.

Italia a mano armata

1976 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1976. Misdaad van Marino Girolami. Met o.a. Maurizio Merli, John Saxon, Raymond Pellegrin, Sergio Fiorentini en Franco Borelli.

Politiecommissaris Betti wordt van Turijn naar Milaan overgeplaatst om zich persoonlijk met de opsporing van een criminele bende, die kinderen ontvoert, bezig te houden. Een film met een flinke dosis spanning, actie en hartverscheurende achtervolgingsritten, maar minimaal spel. Het vlotte tempo houdt de spanning erin. De enige teleurstelling vormt de tamelijk tragische afloop.

Amici diù di prima

1976 | Misdaad

Italië 1976. Misdaad van Giorgio Simonelli en Marino Girolami. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Isabella Biagini en Lino Banfi.

Satirische benadering van de georganiseerde misdaad in zes episoden. Een verzameling scènetjes over figuren die iets met de Siciliaanse mafia te maken hebben. Soms om te gillen van het lachen, soms te melig voor woorden.

Historia de une traición

1971 | Avonturenfilm, Misdaad

Italië/Spanje 1971. Avonturenfilm van Marino Girolami. Met o.a. Stephen Boyd en Sylva Koscina.

Een van de vele Spaans/Italiaanse produkties die Boyd in de laatste jaren van zijn leven maakte. Met een gering budget werd voornamelijk op actie gemikt; het scenario was van minder belang. In dit geval wil men een aankomend zanger door een in scène gezette ontvoering in de publiciteit brengen. Een en ander loopt mis als echte gangsters een echte ontvoering uitvoeren. Engelse titel: THE MANIPULATOR.

Don Franco e Don Ciccio nell'anno della contestazione

1969 | Komedie

Italië 1969. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Edwige Fenech.

Twee priesters die concurrenten van elkaar zijn, raken bevriend wanneer een van hen ervan wordt beschuldigd de Italiaanse Communistische Partij te steunen. De ander snelt zijn ambtgenoot te hulp om hem te verdedigen. Heel grappig en sarcastische steken onder water richting het katholicisme. De regie is echter zwak.

Franco, Ciccio e le vedova allegre

1968 | Komedie

Italië 1968. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Margaret Lee en Rossella Como.

Een situatie-komedie in drie episoden over weduwen. Het eerste deel draait om twee vrienden die verliefd zijn op dezelfde weduwe en die vechten om haar gunsten. Het tweede deel gaat over een weduwe, die een zoon moet baren om over het erfdeel van haar gestorven man te kunnen beschikken. In de laatste episode komt een weduwe uit de V.S. om haar kleinkinderen te leren kennen. Er zijn aardige, maar ook behoorlijk melige scènes bij, al is het geheel best onderhoudend.

Veneri in collegio

1965 | Komedie

Italië 1965. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Raimondo Vianello en Sandra Mondaini.

Een niet erg originele situatie-komedie over fotografen die een sensationeel plaatje willen schieten op een meisjesschool, waar ze de toekomstige bruid van een emir vermoeden. De rest kan iedereen zelf invullen. Toch leuk, en met leuke karaktertekeningen.

Veneri al sole

1965 | Komedie

Italië 1965. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Walter Chiari, Raimondo Vianello, Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Valeria Fabrizi.

Drie vakantieverhalen die samen een aardige film vormen. Een meisje krijgt het aan de stok met een spion, een klunzige boer heeft geen geluk bij de vrouwen en een verlegen jongeling weet niet hoe hij de meisjes moet benaderen. Soms heel leuk, altijd onderhoudend en nooit echt bijzonder.

La Tardone

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Didi Perego, Ave Ninchi, Walter Chiari en Lina Volonghi.

Vijf komische episoden over al wat rijpere vrouwen en hun problemen met het ouder worden en de liefde. Soms heel grappig en de karakters zijn interessant, maar het gehalte van de film is middelmatig.

Il Piombo e la carne

1964 | Western

Frankrijk/Spanje/Italië 1964. Western van Marino Girolami. Met o.a. Rod Cameron, Patricia Viterbo, Enio Girolami, Manolo Zarzo en Alfredo Mayo.

Één van de eerste spaghetti-westerns. Men nam een Amerikaanse westernacteur en ging er van uit dat het dan verder van zelf zou lopen. De film bewijst het tegendeel en kan het best zo snel mogelijk worden vergeten.

Le motorrizate

1963 |

1963. Marino Girolami. Met o.a. Raimondo Vianello, Walter Chiari en Totò.

Één van de eerste spaghetti-westerns. Men nam een Amerikaanse westernacteur en ging er van uit dat het dan verder van zelf zou lopen. De film bewijst het tegendeel en kan het best zo snel mogelijk worden vergeten.

L'ira di Achille

1962 | Avonturenfilm, Drama

Italië 1962. Avonturenfilm van Mario Girolami en Marino Girolami. Met o.a. Gordon Mitchell, Jacques Bergerac, Christina Gajoni, Gloria Milland en Roberto Risso.

De Griekse held Achilles is beledigd door koning Agamemnon en trekt zich uit de strijd terug om pas weer in te grijpen als de Grieken hun ondergang tegemoet lijken te gaan. Dan neemt hij ook wraak op Hector, die zijn vriend Patrocles heeft gedood. Hoewel dit scenario het epos van Homerus geen enkel recht doet, tilt deze inspiratiebron de spektakelfilm toch boven het gemiddelde uit. Groots uitgebouwde gevechtsscènes duren overmatig lang en Mitchell is als acteur de minst begaafde van alle bodybuilders in Cinecittà. Export-titel: VENGEANCE OF ACHILLES.

Gli italiani e le donne

1962 | Komedie

Italië 1962. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Enio Girolami, Walter Chiari, Gino Bramieri, Raimondo Vianello en Carlo delle Piane.

Vijf manieren waarop Italianen proberen een vrouw te versieren. Het eerste verhaal gaat over drie kerels, die bij het Colosseum een zwarte toeriste willen oppikken, maar die eindigen op een Christelijke bijeenkomst. Dan een verhaal over een man en een vrouw, die opgesloten zitten in een garage. De derde episode is de leukste: een toneelspeler speelt een priester en de broer van die priester, in de hoop zo een welgevormde, doch stevig getrouwde dame te verleiden. In het vierde deel heeft een getrouwde man een oogje op een verwende vrouw, maar zijn plannen worden doorkruist door rovers, die hem alles afnemen behalve zijn ondergoed. Het laatste bedrijf gaat over een groenteman en een slager op de markt, die proberen jonge vrouwelijke klanten te strikken. Leuk, onderhoudend en goed gespeeld.

Walter e i suoi cugini

1961 | Komedie

Italië 1961. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Walter Chiari, Valeria Fabrizi en Alberto Bonucci.

Walter is een Milanese bokser die op een dag onverwacht bezoek krijgt van twee makkelijk verwisselbare nichtjes. Ze gaan op zoek naar werk en doordat ze zo op elkaar lijken is er al snel sprake van allerlei misverstanden. Een film waar je af en toe smakelijk om kunt lachen.

Un figlio d'oggi

1961 | Misdaad, Drama

Italië 1961. Misdaad van Marino Girolami en Domenico Graziano. Met o.a. Gino Cervi, Ennio Girolami, Valeria Fabrizi, Roberto Risso en Lauro Gazzolo.

Om de mooie Laura te imponeren, steelt de jonge Italiaan Renzo een dure armband, niet wetende dat dit het begin is van zijn criminele carrière.

Scandali al mare

1961 | Romantiek, Komedie

Italië 1961. Romantiek van Marino Girolami. Met o.a. Carlo Dapporto, Raimondo Vianello, Mario Carotenuto en Bice Valori.

Een situatiekomedie over een hotelemployé die in een modieus vakantieoord aan de kust werkt en te kampen heeft met hoornige playboys die uit zijn op romantische en seksuele avontuurtjes tijdens de zomer. Hij wordt doodmoe van de voortdurende verleidingsspelletjes en streken van deze lieden. Eerder onnozel dan humoristisch.

Le Ragazza sotto il lenzuolo

1961 | Komedie

Italië 1961. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Chelo Alonzo, Walter Chiari en Mario Carotanuto.

Een dief probeert zich uit te geven voor een archaeoloog en probeert zo in een kasteelhotel binnen te dringen, maar hij weet niet dat in de kamers van het gebouw de geest van een prinses rondwaart, die onzichtbaar blijft onder een laken waar ze uiteindelijk onder vandaan moet komen. Een onderhoudende komedie, hoewel het thema al vaak gebruikt is voor films.

Ferragosto in bikini

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Walter Chiari, Raimondo Vianello, Lauretta Masiero en Valeria Fabrizi.

Het is half augustus en de Italianen gaan naar zee. In de badplaats Fregene bevinden zich de volgende personen: een man met grote schulden die een klandestiene vakantie met zijn secretaresse houdt, een voormalige Duitse officier met zijn vriendin en een vrekkige accountant die zijn vrouw beloert. Een zwakke plot, maar veel komische scènes.

Caccia al marito

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Ennio Girolami, Sandra Mondaini, Lorella De Luca, Raimondo Vianello en Walter Chiari.

Vier verkoopstertjes in een groot warenhuis, die erop uit zijn om een geschikte echtgenoot te vinden, gebruiken hun spaargeld voor een vakantie in een luxe hotel in een badplaats aan zee. Meteen nadat ze zijn aangekomen, beginnen de meiden aan hun rondes om de aandacht te trekken en een vermogende echtgenoot aan de haak te slaan. Een middelmatige en oppervlakkige komedie.

Quel tesoro di papá

1959 | Komedie, Musical

Italië 1959. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Aurelio Fierro, Raffaele Pisu, Enio Girolami en Yvonne Monlaur.

Een aan lager wal geraakte edelman, die vader is van een dochter, werkt in een cabaret. Dochter wordt toevertrouwd aan haar tante, die een huwelijkskandidaat voor haar zoekt in adellijke kringen. Maar het meisje is verliefd op een eenvoudige chauffeur, die in werkelijkheid een telg is uit een adellijk Napolitaans geslacht. Tante manipuleert de gelieven uit elkaar. Maar de vader van het meisje geeft toestemming voor het huwelijk, nadat dochter en minnaar bij zijn cabaretgezelschap zijn komen werken. Film waarin het eigenlijk alleen gaat om de populaire liedjes van Fierro en de ranzige grappen van Pisu. Gebakken lucht.

Historia de un joven pobre

1958 |

Spanje/Italië 1958. Marino Girolami. Met o.a. Paul Muller, Gustavo Rojo en Susana Canales.

Een aan lager wal geraakte edelman, die vader is van een dochter, werkt in een cabaret. Dochter wordt toevertrouwd aan haar tante, die een huwelijkskandidaat voor haar zoekt in adellijke kringen. Maar het meisje is verliefd op een eenvoudige chauffeur, die in werkelijkheid een telg is uit een adellijk Napolitaans geslacht. Tante manipuleert de gelieven uit elkaar. Maar de vader van het meisje geeft toestemming voor het huwelijk, nadat dochter en minnaar bij zijn cabaretgezelschap zijn komen werken. Film waarin het eigenlijk alleen gaat om de populaire liedjes van Fierro en de ranzige grappen van Pisu. Gebakken lucht.

La canzone del destine

1957 | Romantiek

Italië 1957. Romantiek van Marino Girolami. Met o.a. Claudio Villa, Milly Vitale en Marco Guglielmi.

Een ontroerend romantisch drama, dat niettemin heel voorspelbaar is. Twee broers zijn verliefd op dezelfde vrouw, maar terwijl zij strijden om haar hand en hart wordt het oorlog. Ze moeten beiden naar het front, maar de vrouw beantwoordt slechts de liefde van één van de broers.

Noi due soli

1952 | Komedie

Italië 1952. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Walter Chiari, Carlo Campanini en Delia Scala.

Italiaanse situatie-komedie waarachter een sociaal onderwerp schuilgaat. Twee goede vrienden delen, in de moeilijke jaren na WO II, een kamer en een bed in een overvol pension. Zowel de een als de ander krijgt problemen met zijn meisje door het gebrek aan privacy en door de sociale omstandigheden die hun leven bepalen.

Milano miliardaria

1951 | Komedie, Sportfilm

Italië 1951. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Tino Scotti, Isa Barzizza, Aroldo Tieri en Dante Maggio.

Nostalgische film vol humor over twee vrienden, de een uit Milaan, de ander uit Napels, respectievelijk supporters van de voetbalclubs Inter Milaan en Napoli. Het gaat over vriendschap, over voetbal, dat iedere zondag opwinding veroorzaakt in Italië, over supporters en gokken. Er is in Italië wat betreft voetbal niets veranderd sinds 1950, behalve dan in de laatste jaren het optreden van relschoppers en het daarmee gepaard gaande geweld.