Claus-Dieter Reents

Acteur

Claus-Dieter Reents is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Der Einbruch

1988 | Drama, Romantiek, Misdaad

Duitsland 1988. Drama van Bettina Woernle. Met o.a. Aurore Clément, Laurent Le Doyen, Ingrid van Bergen, Jürgen Flimm en Claus-Dieter Reents.

Deze wat ongebruikelijke film gaat over een veertigjarige alleenstaande vrouw, vertaalster van beroep, die 's nachts een inbreker betrapt, die al even radeloos is als zijzelf. Ze knopen een relatie met elkaar aan. De vrouw raakt verzeild in zijn milieu en verwaarloost haar werk. Ze wordt zonder dat ze het merkt een onderdeel van een lang voorbereide slag die de schurk wil slaan, en hij blijkt veel doortrapter te zijn dan zij ooit had kunnen bevroeden. Gesitueerd in Hamburg naar het scenario van de regisseuse, die in 1982 een prijs kreeg voor haar tvfilm LIEBE UND MALOCHE.

Va Banque

1986 | Misdaad, Drama, Romantiek, Muziek

Duitsland 1986. Misdaad van Diethard Küster. Met o.a. Grazyna Dylong, Winfried Glatzeder, Claus-Dieter Reents, Achim Reichel en Willy De Ville.

Drie jonge mensen die van het grote geld dromen beramen een bankoverval. In het begin lijkt alles goed te gaan maar dan verliezen ze het buitgemaakte geld aan een afperser. Toch brengt de aktie geluk: wanneer de drie elkaar na jaren weer ontmoeten blijken ze allemaal tevreden te zijn. Het debuut van deze regisseur is slechts af en toe interessant. De verrassing zit in de figurantenrollen: bijvoorbeeld de milieuminister van Hessen als taxichauffeur.

Heidenlöcher

1986 | Drama

Oostenrijk/Duitsland 1986. Drama van Wolfram Paulus. Met o.a. Florian Pircher, Albert Paulus, Helmut Vogel, Matthias Aichhorn en Rolf Zacher.

Oorlogswinter 1942/43: in een afgelegen dal in de bergen wordt een gedeserteerde boer door de plaatselijke bevolking verborgen gehouden. Met indringende, veelzeggende zwart-wit beelden vertelt debuterend regisseur Paulus dit spannende verhaal over vlucht, vaderland en verraad.

Die Verrohung des Franz Blum

1974 | Drama

Duitsland 1974. Drama van Reinhard Hauff. Met o.a. Jürgen Prochnow, Buckhard Driest, Eike Gallwitz, Tilo Prückner en Karlheinz Merz.

'Wij hopen dat u een ander mens geworden bent', zegt de gevangenisdirecteur tegen een langgestrafte die vrijgelaten wordt. Maar de vrijgelatene laat een wereld met eigen, keiharde wetten achter. Een ongewone, harde behandeling van een tamelijk bekend gegeven. Het scenario is van Buckhard Driest naar zijn roman. Het camerawerk is van W.P. Hassensteinz.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Claus-Dieter Reents op televisie komt.

Reageer