Jofre Soares

Acteur

Jofre Soares is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Despues de la tormenta

1990 | Drama

Argentinië/Spanje 1990. Drama van Tristán Bauer. Met o.a. Lorenzo Quinteros, Ana Maria Picchio, Patricio Contreras, Franklin Caicedo en Eva Fernandez.

In de Argentijnse provincie Corrientes moet een fabriek sluiten, waardoor arbeiders zonder werk geraken. Een ongebruikelijke bespiegeling over de moeilijkheden die één individu in een dergelijke situatie moet ondergaan. Zonder opsmuk gefilmd.

Por incrivel que pareça

1985 | Komedie, Fantasy

Brazilië 1985. Komedie van Uberto Molo. Met o.a. Tim Rescala, Thereza Mascarenhas, Jofre Soares en Carlos Kröeber.

Bij het vervoer van een patient naar het ziekenhuis, wordt zijn hoofd van zijn lichaam gescheiden. Vanaf dat moment begint het hoofd een nieuw leven. Een te groteske metafoor en een film die weinig opmerkelijks bevat.

Coronel Delmiro Gouveia

1978 | Biografie, Drama, Historische film

Brazilië 1978. Biografie van Geraldo Sarno. Met o.a. Rubens de Falco, Nildo Parente, Jofre Soares en Isabel Ribeiro.

Eind 19e eeuw: aan de hand van de geschiedenis van de grootgrondbezitter Delmiro Gouveia, een rijke handelaar en exporteur, wordt de historische functie en de relatie tussen de verschillende sociale klassen in de vorming van Brazilië als land geanalyseerd. Een acceptabele film die, ondanks de bescheiden financiële middelen, de tijd waarin de handeling zich voltrekt, goed reconstrueert.

O Jogo da vida

1977 | Drama

Brazilië 1977. Drama van Maurice Capovilla. Met o.a. Lima Duarte, Gianfrancesco Guarnieri, Mauricio do Valle en Jofre Soares.

De analyse van de verschillende karakters van drie mannen die getekend zijn door een reeks gebeurtenissen waarin geld het dramatische middelpunt vormt. Eenzaamheid, gemis aan vriendschap, moed en lafheid vermengen zich in een wanhopige strijd om het bestaan. Een achtenswaardige bewerking van de roman Malagueta, Perus e Bacanaço van Joáo Antonio.

O Dragào da maldade contra o Santo guerreiro

1969 | Drama

Brazilië 1969. Drama van Glauber Rocha. Met o.a. Sergio Ricardo, Mauricio do Valle, Odete Lara, Othon Bastos en Hugo Carvana.

'Antonio das mortes' was een moordenaar van de zogenaamde 'cangaceiros' en nu wordt hij ontboden in verband met de dreiging van een weder opleving van deze beweging: om verschillende redenen zal hij al vlug besluiten om van kamp te veranderen. Ondanks zijn totale gebrek aan cinematografische kwaliteit, behoort deze film tot de klassiekers van de Braziliaanse cinema en is hij verantwoordelijk voor het populair worden van Rocha's stijl in Europa. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Alfonso Beato. Ook bekend als ANTONIO DAS MORTES.

Vidas secas

1963 | Drama

Brazilië 1963. Drama van Nelson Pereira dos Santos. Met o.a. Átila Iório, Maria Ribeiro, Orlando Macedo en Jofre Soares.

De tragedie van een familie die door hetzelfde lot getroffen wordt als alle bewoners van de streek in het noordoosten van Brazili[KA3]e: ze moeten emigreren om te ontsnappen aan de langdurige droogte en een nieuw bestaan zien te vinden. Een film die wordt vergeleken THE GRAPES OF WRATH (1940) van John Ford naar de gelijknamige roman van John Steinbeck met zijn eigen plaats in de geschiedenis van de Braziliaanse cinema naar het boek van Graciliano Ramos. Het scenario is van regisseur Pereira dos Santos, die Cannes werd gelauwerd met een gedeelde prijs (LES PARAPLUIES DE CHERBOURG van Jacques Demy). De film werd meerdere malen voor een korte tijd verboden door de verschillende militaire regimes, die elkaar in Brazilië omver wierpen. Het camerawerk is van Luiz Carlos Barreto en José Rosa. Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jofre Soares op televisie komt.

Reageer