Margrit Winter

Acteur

Margrit Winter is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Stilleben

1978 | Drama, Experimenteel

Zwitserland 1978. Drama van Elisabeth Gujer. Met o.a. Margrit Winter, Hans Heinz Moser, Maja St, Oehme en Wolfram Berger.

Een 55-jarige fabrieksarbeidster wordt ontslagen. Zij is weduwe en komt via een huwelijksadvertentie in contact met een ex-antiquair, die een nieuw leven buiten Zwitserland wil beginnen. Ze gaan naar Parijs, waar hun toeristische verkenningen parallel lopen aan hun pogingen tot wederzijds contact. De afstand scheppende vormgeving, in 18 losse hoofdstukken, en het neutraliserende commentaar geven de toeschouwer de ruimte om de banale alledaagsheid van de hoofdpersoon met eigen associaties in te vullen. De camera kijkt met haar mee naar haar omgeving en eindigt symbolisch op de autobaan die in een cirkel om Parijs heen loopt.

Marie-Louise

1944 | Drama

Zwitserland 1944. Drama van Leopold Lindtberg. Met o.a. Josiane Hegg, Heinrich Gretler, Annemarie Blanc, Armin Schweizer en Margrit Winter.

Een Frans meisje mag, na de doorstane ellende tijdens WO II in een Zwitsers gezin op verhaal komen. Na DIE LETZTE CHANCE is dit Lindtbergs beste film. Het scenario van Richard Schweizer werd in 1946 met een Oscar onderscheiden.

Jeunes filles d'aujourd'hui

1942 | Komedie

Zwitserland 1942. Komedie van Sigfrit Steiner en Jacques Feyder. Met o.a. Anne-Marie Blanc, Blanche Aubry, Marion Cherbuliez, Margrit Winter en Marianne Kober.

Gebaseerd op een behoorlijk dikke roman voor lange winteravonden van Paul Mathias. Dit onbeduidende boek vertelt over een 'eindexamenreis' naar Tessin waaraan veertien meisjesleerlingen deelnamen. De film zou al totaal vergeten zijn als Feyder er niet aan had meegewerkt. Tijdens de opnamen was er een voortdurend en ernstig conflict met Steiner en heerste er een zodanige sfeer dat Feyder aan het drinken sloeg. Het resultaat was een mislukte film.

Romeo und Julia auf dem Dorfe

1941 | Drama

Zwitserland 1941. Drama van Hans Trommer. Met o.a. Margrit Winter, Erwin Kohlund, Johannes Steiner, Emil Gyr en Emil Gerber.

Sinds hun kinderjaren houden Vreneli en Sali van elkaar, maar hun families leven in onmin. Een indrukwekkende herschepping van de, door Shakespeares 'Romeo en Julia' geïnspireerde, novelle van Gottfried Keller.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Margrit Winter op televisie komt.

Reageer