Charles de Meaux

Producer

Charles de Meaux is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Cemetery of Splendour

2015 | Drama

Thailand/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Duitsland/Maleisië/Zuid-Korea/Mexico/Verenigde Staten/Noorwegen 2015. Drama van Apichatpong Weerasethakul. Met o.a. Jenjira Pongpas, Banlop Lomnoi en Petcharat Chaiburi.

In een als tijdelijk ziekenhuis ingericht schoolgebouwtje worden soldaten met een mysterieuze slaapziekte opgenomen. Verpleegster Jenjira en medium Keng verzorgen hen liefdevol en komen er, dankzij de verschijning van twee godinnen, achter wat de reden voor hun comateuze toestand is. Poëtisch en magisch-realistisch raadsel van de veelvuldig bejubelde Gouden Palm-winnaar Weerasethakul, die andermaal op prachtig terloopse wijze het bovennatuurlijke vermengt met menselijk drama. Niet zo ongrijpbaar als bijvoorbeeld Tropical Malady (2004), want veel verwijst naar het dictatoriale bewind in Thailand.

Syndromes And A Century

2006 | Drama

2006. Drama van Apichatpong Weerasethakul. Met o.a. Arkanae Cherkam, Jaruchai Iamaram, Sakda Kaewbuadee en Sin Kaewpakpin.

Poëtisch, esoterisch portret van de artsen en patiënten in een plattelandskliniek en in een modern ziekenhuis. Ode aan de ouders van de Thaise regisseur Apichatpong Weerasethakul, beiden arts.

Tropical Malady

2004 | Drama, Romantiek, Fantasy

Thailand/Frankrijk/Italië/Duitsland 2004. Drama van Apichatpong Weerasethakul. Met o.a. Sakda Kaewbuadee, Banlop Lomnoi, Huai Dessom en Sirivech Jareonchon.

Thaise regisseur Achipatchong Weerasethakul laat een bedeesde dorpeling en een militair op elkaar verliefd worden. Daarna verandert film radicaal in koortsdroom over geesten en angsten. De ondoorgrondelijke film Tropical Malady wist zelfs op het cinefiele festival van Cannes de toeschouwers de gordijnen in wisten te jagen. Toch noemt Weerasethakul de Hollywoodfilms uit de jaren zeventig en tachtig zijn belangrijkste inspiratiebron. 'Star Wars en vooral E.T. hebben mij enorm beïnvloed.'

Sud sanaeha

2002 | Romantiek, Drama, Experimenteel

Frankrijk/Thailand 2002. Romantiek van Apichatpong Weerasethakul. Met o.a. Kanokporn Tongaram, Min Oo, Jenjira Jansuda, Sa-Gnad Chaiyapan en Kanitpat Premkiji.

In Blissfully Yours gebeurt niet veel. Een jongen met een huidziekte bezoekt een arts, en later reist hij met twee vrouwen naar het binnenland; dat is vrijwel de hele handeling van de Thaise low-budgetproductie, die gemaakt lijkt met het idee dat saaiheid een film kunstzinnig maakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charles de Meaux op televisie komt.

Reageer