Uwe Friessner

Regisseur

Uwe Friessner is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Doppelter Einsatz - Bruderherz

2001 | Misdaad

Duitsland 2001. Misdaad van Uwe Friessner. Met o.a. Despina Pajanou, Petra Kleinert, Gerhard Garbers, Jockel Tschiersch en Jürgen Janza.

Sabrina Nikolaidou (Pajanou) heeft weer eens behoorlijk pech - dit keer niet in de liefde. Het probleem zit hem nu in haar broer Hansj[KA3]org (Feifel) die in een grote en zeer gevaarlijke drugshandel betrokken lijkt te zijn. Als Sabrina verhindert dat Hansj[KA3]org neergeschoten wordt, knalt hij zelf daarop twee smerissen neer. Het LKA gaat zich met de zaak bemoeien en Sabrina moet zich afzijdig houden vanwege haar persoonlijke betrokkenheid. Gelukkig is haar partner, de kalme Ellen Ludwig (Kleinert) er nog. Zij heeft snel in de smiezen dat hier door bendeleden voor eigen rekening gewerkt wordt, en dat deze schurken hun nieuwe afnemers eerst het geld afhandig maken, ze daarop vermoorden, het geld aan hun grote baas afgeven, en de waren weer verkopen. Wie wil weten of Hansjörg wel of niet uit de nesten komt, moet gaan kijken want we gaan het niet vertellen, omdat het dan niet meer spannend is. De gebruikelijke politiefilm met dit keer een wat beter scenario van Matthias Herbert, al is dat gedoe in het stadion, een tennisbaan, wel heel erg bekend.

Baby

1984 | Misdaad, Drama

Duitsland 1984. Misdaad van Uwe Friessner. Met o.a. Udo Seidler, Reinhard Seeger en Volkmar Richter.

Baby, een jongeman, droomt nog van de toekomst. Wanneer hij twee criminelen leert kennen, laat hij zich ompraten om mee te doen aan een overval, waarbij hij een man doodt. Oppervlakkige verfilming van een misdaadcarrière met een amateurcast.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Uwe Friessner op televisie komt.

Reageer