Catherine Day is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Cour d'assises

1992 | Thriller

Frankrijk 1992. Thriller van Jean-Charles Tacchella. Met o.a. Xavier Deluc, Catherine Frot, Anouk Ferjac, Alain Doutey en Sophier Carle.

De 25-jarige Petit Louis (Deluc) houdt van zon, vrijheid en vrouwen - van alle vrouwen: van de jonge hoer Frot tot de oudere, eenzame weduwe Ferjac. Hij overtreedt alle wetten, zowel die van de maatschappij als die van de onderwereld, maar dat laatste komt hem duur te staan, want hij wordt slachtoffer van een wraakactie. Naar de in 1941 gepubliceerde psychologische thriller van Georges Simenon. De gelauwerde Franse regisseur Tacchella weet het bekende Simenon-sfeertje van prostituées en schofterige types vrij goed in beeld te brengen.

Le grand standing

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Stéphane Bertin. Met o.a. Rachel Boulanger, Catherine Day, Janine Souchon en Roger Muni.

Franse bewerking van het toneelstuk van Neil Simon, of hoe een rijk echtpaar uit New York plotseling de hemel op het hoofd valt met alle onverwachte en absurde gevolgen van dien. De maker van deze tv-film stelt zich ermee tevreden om de toneelenscenering van Michel Roux op een alledaagse manier te verfilmen. Verder kun je je Lefebvre en Boulanger moeilijk voorstellen als Newyorkers! Kortom, de specifieke humor van dit soort Amerikaanse satires komt niet helemaal goed over aan de andere kant van de oceaan. De acteurs sloven zich in elk geval flink uit.

Alertez les bébés

1978 | Drama, Documentaire

Frankrijk 1978. Drama van Jean-Michel Carré. Met o.a. Philippe Bulté, Bernard Canut, Albert Carré, Marie-Jo Charles en Catherine Day.

Een deels fictieve themafilm over het traditionele schoolsysteem en mogelijke alternatieven. Vermoedelijk om de film ook voor een breed publiek toegankelijk te maken wisselt Carré documentaire gedeeltes af met niet altijd even geloofwaardige geacteerde scènes. Daardoor wordt het eindresultaat onevenwichtig en uiteindelijk noch als documentaire noch als fictiefilm overtuigend. Een en ander neemt niet weg dat het thema, zeker voor directe betrokkenen, interessant is.