Bruno Alexiu

Componist

Bruno Alexiu is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Piepkuikens

2015 | Jeugdfilm, Familiefilm

Frankrijk/België 2015. Jeugdfilm van Olivier Ringer. Met o.a. Clarisse Djuroski, Léa Warny, Alain Eloy en Myriem Akheddiou.

Een verwend en verwaarloosd meisje krijgt van haar jofele gescheiden vader een eendenei voor haar tiende verjaardag. Reden voor puberaal gedrein, totdat haar nog sneuere vriendin tot eendenmoeder wordt gebombardeerd door het aaibare diertje. In de eerste jeugdfilm van Waalse filmmaker Olivier Ringer kwam de troost van een veulen, in de tweede was het een wolf, en nu dus een piepkuiken. En het werkt. Ringers films staan bol van authentiek jeugdleven, dat zich net iets buiten de gangbare realiteit afspeelt dankzij de inbreng van de dieren.

Le voyage extraordinaire

2011 | Documentaire

Frankrijk 2011. Documentaire van Serge Bromberg en Éric Lange.

Voyage dans la lune is de Avatar van het begin van de twintigste eeuw, vertelt de voice-over. Serge Brombergs Le voyage extraordinaire, over de gerestaureerde kleurenprint van George Méliès’ Voyage dans la lune uit 1902, doet er alles aan om het spannend te maken. Dat lukt niet altijd, maar hij laat de kijker wel achter met een honger die alleen door het zien van Voyage dans la lune gestild kan worden. Drie sterren voor de documentaire en vijf sterren, hoe kan het ook anders, voor die revolutionaire pioniersfilm van Méliès.

Een weekje weg

2011 | Familiefilm

België/Frankrijk 2011. Familiefilm van Olivier Ringer. Met o.a. Wynona Ringer, Olivier Ringer en Macha Ringer.

Ze is een heel gewoon meisje van zes, met vlechten: Cathy. Ze denkt dat haar ouders haar niet zien. En dus besluit ze, onderweg naar een vakantiehuisje, dan maar te verdwijnen. Haar ouders rijden weg: zie je wel! Regisseur Ringer laat via de ogen van zijn dochter zien hoe een kind haar eigen wereld kan ontdekken en creëren: Cathy vermaakt zich prima, in haar eentje in het bos. Mooi verstild drama laat de ouders, gespeeld door het echtpaar Ringer zelf, grotendeels buiten beeld, en de dialogen zijn al even schaars.

Inferno

2009 | Documentaire

Frankrijk 2009. Documentaire van Serge Bromberg en Ruxandra Medrea.

Documentaire over het Romy Schneider-vehikel L’enfer van de Franse cineast Henri-Georges Clouzot, een film waarvan de opnamen begin jaren zestig plaatsvonden, maar die nooit werd afgemaakt.

Ceux qui aiment ne meurent jamais

2004 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk 2004. Drama van Christophe Malavoy. Met o.a. Christophe Malavoy, Caroline Victoria, Vladimir Volkov en Alain Ganas.

Acteur Christophe Malavoy bewerkte zijn eigen boek rond een persoonlijke familiegeschiedenis, 'Parmi tant d'autres'. André (Malavoy) is een soldaat die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn laatste dagen slijt in een veldhospitaal. Hij overdenkt zijn leven, zijn liefde. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zijn zoon Albert die als het ware getuige is van de ontmoeting tussen zijn ouders en het vertrek van zijn vader naar het front. Caroline Victoria speelt in Ceux qui aiment ne meurent jamais haar eerste hoofdrol. Eerder was ze te zien in de serie Jean Moulin van Yves Boisset.

Ceux qui aiment ne meurent jamais

2003 | Drama

Frankrijk 2003. Drama van Christophe Malavoy. Met o.a. Vladimir Volkov, Christophe Malavoy, Caroline Victoria, Marie-José Nat en Vladimir Volkov.

Acteur Christophe Malavoy bewerkte zijn eigen boek rond een persoonlijke familiegeschiedens, 'Parmi tant d'autres'. André (Malavoy) is een soldaat die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn laatste dagen slijt in een veldhospitaal. Hij overdenkt zijn leven, zijn liefde. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zijn zoon Albert die als het ware getuige is van de ontmoeting tussen zijn ouders, het vertrek van zijn vader naar 't front en diens dood. (Nederlands ondertiteld)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bruno Alexiu op televisie komt.

Reageer