Ivan Koval-Samborski

Acteur

Ivan Koval-Samborski is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Chelovek iz restorana

1927 | Drama

SUHH 1927. Drama van Yakov Protazanov. Met o.a. Mikhail Tchekhov, Vera Malinovskaia, Ivan Koval-Samborski, Mikhail Klimov en Mikhail Zharov.

Alweer zo`n klassiek thema van de Russische literatuur: de kleine man en zijn onontkoombare lot. Deze keer gaat het om een ober in een nachtrestaurant die door iedereen voor de gek gehouden wordt: zijn baas, de politie en de gasten. Zijn zoon komt om aan het front, zijn vrouw overlijdt en zijn dochter wordt van school gestuurd, omdat ze het schoolgeld niet kan betalen. Haar vader bezorgt haar een baantje als violiste in het restaurant, maar het verhaal wordt pas echt dramatisch, als hij haar uit de handen van een rokkenjager moet redden, die haar maar niet met rust kan laten. Het voornaamste pluspunt van de film is de prachtige hoofdrol van de grote Russische (en later Amerikaanse) acteur Tchekhov.

Mat

1926 | Drama, Zwijgende film

SUHH/Rusland 1926. Drama van Vsevolod Pudovkin. Met o.a. Vera Baranovskaya, Nicolai Batalov, Alexandr Chichyakov, Vsevolod Pudovkin en Anna Zemtsova.

In 1905 begon een reeks, dikwijls mislukte opstanden in Rusland, die leidde tot de Oktober Revolutie van 1917. Michael Vlassov (Chichyakov) is een teleurgestelde humeurige arbeider met een drankprobleem, die de opkomst zijnde sociale veranderingen in zijn land niet zo ziet zitten. Nathan Zarchiye bewerkte de sociaal bewogen roman van Maxim Gorki en verlegde de accenten (hij veranderde de afloop) ten faveure van de Russische Revolutie, maar deze zwijgende film geldt vooral als een belangrijk voorbeeld van de filmkunst, die in dienst staat van propaganda en agatatie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivan Koval-Samborski op televisie komt.

Reageer