Takumi Ogawa

Regisseur, Scenarist, Producer

Takumi Ogawa is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 7 films gevonden.

Women in the Mirror

2002 | Drama

Japan/Frankrijk 2002. Drama van Takumi Ogawa. Met o.a. Mariko Okada, Yoshiko Tanaka, Hideo Murota en Tokuma Nishioka.

Een oude vrouw lijkt na jaren haar weggelopen dochter terug te hebben gevonden; het begin van een lang verwerkingsproces, dat moeder, dochter en kleindochter terugvoert naar Hiroshima. Een beeldschone en hypnotiserende film biedt uitstekende introductie tot het oeuvre van de in het westen onbekende grootmeester Yoshida Kiju.

Ninguen no yakusoku

1985 | Thriller

Japan 1985. Thriller van Takumi Ogawa. Met o.a. Rentaro Mikuni, Sachiko Murase en Choichiro Kawarazaki.

Een oude vrouw die bij het gezin van haar zoon woonde, wordt dood gevonden. De echtgenoot bekent schuld, maar al snel wordt duidelijk dat iedereen - hij, zijn kinderen en zij zelf - haar liever dood zag. Geweldige vertolking van het bejaarde stel dat de hoofdrol speelt in deze buitensporig lange film.

Kaigenrei

1973 | Drama

Japan 1973. Drama van Takumi Ogawa. Met o.a. Rentaro Mikuni, Yasuyo Miyake, Akiko Kurano, Tadahiko Sugano en Toshi Iinuma.

Een fascinerende studie van Ikiki Kita, een fascistische ideoloog wiens boek [KL]Nihon kaiz[KA4]o h[KA4]oan taik[KA4]o[KLE] (Schets voor de wederopbouw van Japan) beschouwd kan worden als de oosterse versie van Hitlers Mein Kampf. Zijn theorieën vormden trouwens de aanleiding van de legeropstand in 1936, waarbij een aantal politici werden gedood. De film treft vooral door de aanhoudende sfeer van terreur en bedreiging, hoewel het vormelijk maniërisme van Yoshida de film voor een westers publiek minder toegankelijk maakt. Ook bekend als COUP D'ETAT.

Eros + Gyakusatsu

1969 | Drama, Erotiek, Experimenteel

Japan 1969. Drama van Takumi Ogawa. Met o.a. Toshiyuki Hosokawa, Mariko Okada, Yuko Kusunoki, Etsushi Takahashi en Masako Yagi.

Een ambitieuze, complexe verkenning, op verschillende niveaus, van het begrip seksuele vrijheid. Gesitueerd in het Japan van 1912 en 1969 wisselen heden en verleden elkaar schijnbaar willekeurig af en vloeien de intriges in elkaar over. Je voelt als het ware de drang om iets belangrijks te vertellen op een artistieke manier, maar de film verdrinkt in zijn experimentele vormgeving, vaak nadrukkelijk symboliek en epische lengte. Fanatieke enkelingen zijn het met deze conclusie overigens totaal oneens en beschouwen deze film als een geniale klassieker. Zo ziet u maar. Ook bekend als EROS + MASSACRE.

Joen

1968 | Drama, Erotiek

Japan 1968. Drama van Takumi Ogawa. Met o.a. Mariko Okada, Yoshie Mirami, Tadahiko Sugano en Isao KImura.

Een jonge vrouw voelt een onweerstaanbare aantrekkingskracht voor twee van de vele liefjes van haar vader. Ziekelijk gedoe, typerend voor de films uit die tijd. Het spel is echter goed alsmede het door de regisseur geschreven script.

Arashi o yobu juhachinin

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Takumi Ogawa. Met o.a. Tamotsu Hayakawa, Yoshiko Kayama, Eiji Matsui, Takashi Kondo en Koji Ikushima.

Gespierd drama met Hayakawa als opzichter op een scheepswerf waar een gewelddadige staking uitbreekt. De hem toevertrouwde groep van achttien jongelui slaat aan het muiten en verkracht een meisje. Aangrijpend portret van losgelaten jongeren, dat kan bogen op een sterk scenario en uitstekende vertolkingen. Ook bekend als EIGHTEEN ROUGHS.

Akitsu onsen

1962 | Drama

Japan 1962. Drama van Takumi Ogawa. Met o.a. Mariko Okada, Hiroyuki Nagato, Sô Yamamura, Jukichi Uno en Eijirô Tono.

Een goed geschreven, zij het nogal langdradig uitgewerkt sociaal-psychologisch drama dat over een periode van bijna twintig jaar de relatie volgt tussen de dochter van een herbergier in een kuuroord en een man die daar geregeld met vakantie komt. Het komt nooit tot een echte verhouding, en geleidelijk groeien ze uit elkaar. Ook bekend als AN AFFAIR AT AKITUSU.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Takumi Ogawa op televisie komt.

Reageer