Carlo Delle Piane

Acteur

Carlo Delle Piane is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Le strelle nel fosso

1979 | Drama

Italië 1979. Drama van Pupi Avati. Met o.a. Lino Capolicchio, Roberta Palladini, Gianni Cavina, Carlo Delle Piane en Giulio Pizirani.

Deze film, die in het begin van de eeuw speelt, gaat over een knap meisje dat aanbeden wordt door boeren uit een noord- Italiaanse provincie. De mannen vertellen elkaar verhalen over geboorte, dood, liefde en de cyclus van het leven om elkaar te amuseren. De fotografie is oogverblindend mooi maar gaat vervelen door het uitzonderlijk trage tempo en het gebrek aan actie. Een fraaie film maar er is veel geduld voor nodig om de anderhalf uur uit te zitten.

Lady Barbara

1970 | Muziek, Romantiek

Italië 1970. Muziek van Mario Amendola. Met o.a. Renato Dei Profeti, Barbara Tedesco, Carlo Delle Piane en Gianfranco D'Angelo.

Verhaal van dertien-in-een-dozijn, dat door iedereen bedacht had kunnen worden. Een mislukte Italiaanse zanger ontmoet een Engels meisje en wordt verliefd. Na verloop van tijd komt hij erachter dat zij van adellijke afkomst is. Haar familie probeert het aanstaande huwelijk te verhinderen. Maar de liefde overwint alles. Deze film is het bekijken nauwelijks waard.

Maskenball bei Scotland Yard

1963 | Misdaad, Komedie, Fantasy

Italië/Oostenrijk 1963. Misdaad van Domenico Paolella. Met o.a. Bill Ramsey, Stelvio Rosi, France Anglade, Trude Herr en Carlo Delle Piane.

Agostino Celli (Ramsey) heeft een uitvindig gedaan, waarmee hij kan inbreken van een afstand en een onbepaalde plaats in een tv-uitzending. Hij wordt voor gek verklaard en in een psychiatrische inrichting opgenomen. Giorgio Bonetti (Rosi) gelooft maar half in de uitvinding van Celli. De zaken van de firma van zijn tante gaan echter zo slecht dat zij geen tv- reclame meer mag maken (in die tijd was er een monopolie op de publiciteit in de ether tegen woekerprijzen). Met de hulp van zijn stotterende vriend Matteo (Delle Piane) bevrijdt hij Celli uit de inrichting en maken ze reclame voor Bonetti-pasta. Het wordt een doorslaand succes, maar nu maken de autoriteiten jacht op de onverschrokken inbreker, en een dubieuze zakenman stuurt de wulpse Brenda (Anglade) op Giorgio en Agostino af om ze in te palmen en Agostino's uitvinding in handen te krijgen. Terwijl Brenda verliefd wordt op Giorgio, komt zijn tante in de gevangenis terecht, wegens het maken van ongeoorloofde reclame en moet een boete betalen van dertig miljoen lire. Giorgio breekt nog eenmaal in en tijdens het bal uit de titel wordt Brenda's baas als grote schurk ontmaskerd, Giorgio's tantetje mag uit de bak en alles ziet er heel rooskleurig uit voor de toekomst. Het scenario van Karl Anton en Franz Antel is verschrikkelijk doorzichtig en film is zó gedateerd dat het écht niet meer kan. Het camerawerk is van Franco Villa.

Mamma mia, che impressione!

1951 | Komedie

Italië 1951. Komedie van Roberto Savarese. Met o.a. Alberto Sordi, Giovanna Pala, Carlo Giustini en Carlo Delle Piane.

Een nukkig padvindertje is verliefd op een meisje. Hij probeert van alles om haar belangstelling te wekken. Dit is de eerste hoofdrol van Sordi. De zwakke regisseur Roberto Savarese werd gelukkig bijgestaan door Vittorio De Sica, die zich ook met de produktie heeft bemoeid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlo Delle Piane op televisie komt.

Reageer