Jasper von Oertzen

Acteur

Jasper von Oertzen is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Es geschah am 20. Juli

1955 | Thriller, Drama, Historische film

Duitsland 1955. Thriller van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Bernhard Wicki, Karl Ludwig Diehl, Carl Wery, Kurt Meisel en Erik Frey.

Het verslag van de mislukte aanslag op Hitler op 20 juli 1944, waarbij Pabst grote nadruk legt op alles wat er misging. Een uiterst spannende thriller met opvallende montagetechnieken. Op deze film sloot Pabst's Der Letzte Akt, over Hitler's laatste dagen, nauw aan. Scenario van Werner P. Zibaso en Gustav Machaty naar een bericht van Jochen Wilke. Camerawerk van Kurt Hasse.

Münchhausen

1943 | Avonturenfilm, Fantasy, Komedie

Duitsland 1943. Avonturenfilm van Josef von Baky. Met o.a. Hans Albers, Hans Brausewetter, Käthe Haack, Brigitte Horney en Marina von Ditmar.

Met een onvergetelijke Hans Albers als de roemruchte leugenbaron produceerde de UFA deze jubileumproduktie wegens het 25-jarige bestaan van de studio`s. Dat is de verklaring voor dit kleurige meesterwerk, midden in de oorlog (WO II), tussen de onafgebroken stroom van hele en halve nazifilms. De Agfa-kleuren zijn schitterend en de film werd met succes in de jaren 1950-60 en in 1978 opnieuw in de bioscopen uitgebracht in een gerestaureerde versie. Een filmsprookje van het niveau van Victor Flemings THE WIZARD OF OZ.

Der Polizeifunk meldet

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Rudolf van der Noss. Met o.a. Lola Müthel, Jasper von Oertzen, Erich Fiedler en Hans Zesch-Ballot.

Via de verloofde van één van de directeuren van een chemische fabriek wordt getracht achter het geheim van een nieuwe uitvinding te komen. Door de vlotte regie kent de handeling geen inzinkingen en blijft de spanning er tot het einde toe in.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jasper von Oertzen op televisie komt.

Reageer