Joe Comerford is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

High Boot Benny

1993 | Drama, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Duitsland/Ierland 1993. Drama van Joe Comerford. Met o.a. Frances Tomelty, Alan Devlin, Marc O'Shea, Fiona Nicholas en Annie Farr.

Benny (O`Shea) uit de titel is een zeven-tienjarige Ierse delinquent die onderdak heeft gevonden in een priv[KA1]e-school, opgezet door protestantse landeigenaars aan de grens met Noord- Ierland. De directrice van de school (Tomelty) probeert er een neutrale, veilige haven van te maken. Maar uiteindelijk kan ook zij de burgeroorlog niet buiten de deur houden. Benny, die uit een tehuis in Belfast gevlucht was, wordt ontvoerd. Het resultaat: een soort IN THE NAME OF THE FATHER (1993 van Jim Sheridan) voor jonge volwassenen. Ierland produceert niet zoveel films, maar wanneer het dan toch gebeurt, is het meestal aangrijpend materiaal. Het camaerwerk van Donald Gilligan is indrukwekkend.

Reefer and the Model

1991 | Misdaad, Film noir

Ierland/Verenigd Koninkrijk 1991. Misdaad van Joe Comerford. Met o.a. Ian McElhinney, Carol Scanlan, Eve Watkinson, Sean Lawlor en Ray McBride.

Een zwangere, aan drugsverslaafde ex-prostitué voegt zich bij de bende van een vroegere IRA-scherpschutter, die verder bestaat uit een ongebolsterde visser met een kotter en een homoseksuele, gedroste Engelse militair, om nog één keer, bij wijze van fondswerving, op rooftocht te gaan. Ze plegen een bankoverval, die danig uit de hand loopt: geen buit, maar wel een slachtoffer onder de politie. Clichématige pseudo- parabel die er nog net mee door kan vanwege het niet onaardige spel en een paar goede scènes.

Down The Corner

1977 | Familiefilm, Drama

Ierland 1977. Familiefilm van Joe Comerford. Met o.a. Joe Keenan, Declan Cronin, Kevin Doyle, Christy Keogh en Mick Joyce.

We volgen de belevenissen van vijf jongens, allen tussen twaalf en veertien jaar oud, hun onderlinge relatie, hun familie, en sociale achtergrond, de school en het spel in de straat. Er is geen welomlijnd verhaal, het is eerder een schets van het sociale milieu van een Iers arbeidersstadje, waar men te kampen heeft met werkloosheid, gebrek aan ontspanning, overbevolking en analfabetisme. Comerford deed beroep op de mensen van Ballyfermot voor de vertolking. Het scenario van Noel McFarlane is gebaseerd op zijn eigen roman, die voornamelijk voor kinderen was bestemd, maar de film richt zich meer op een volwassen publiek. Maar net zoals in het boek wordt alles gezien door de ogen van kinderen uit de Ierse werkende klasse. Het filmdebuut van Comerford, die later één van de belangrijkste vernieuwers zou worden van de Ierse film.