Jack Cummings (1900-1989): productie.
Er zijn 11 films gevonden.

Viva Las Vegas

1964 | Muziek, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1964. Muziek van George Sidney. Met o.a. Elvis Presley, Ann-Margret, Cesare Danova, William Demarest en Nicky Blair.

Autocoureur Lucky Jackson (Presley) wil meedoen aan een autorace, maar de motor van zijn auto is stuk, dus heeft hij geld nodig. Gelukkig organiseert het hotel waar hij een baantje als ober heeft een zangwedstrijd, waarmee een flinke geldprijs te winnen valt. Kan Lucky meteen aanpappen met de mooie danseres/zweminstructrice Rusty Martin (Ann-Margret). Opvallend veel chemie tussen de toen nog slanke Elvis en Ann-Margret maken deze aardige musical prettig om naar te kijken, behalve voor Elvis' vriendin Priscilla, de latere mevrouw Presley, die - terecht - vermoedde dat de twee een verhouding hadden.

The Teahouse of the August Moon

1956 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1956. Komedie van Daniel Mann. Met o.a. Marlon Brando, Glenn Ford, Machiko Kyo, Eddie Albert en Paul Ford.

Ford is een officier in het Amerikaanse leger in bezet Japan en onderhoudt de contacten met de plaatselijke overheid. Als hij een fonds heeft weten los te peuteren voor de bouw van een school, blijken de Japanners er een theehuis met geisha`s van gemaakt te hebben. Een prima komedie naar het gelijknamige toneelstuk van John Patrick, naar het boek van Vern J. Sneider, dat MGM verfilmde. Brando - in een zeldzame komische rol - is fantastisch als de Japanse tolk; zijn make-up (waar dagelijks twee uur over gedaan werd) en stem zijn subliem. Ford geeft een glansrol weg. Een warme film die je niet gauw vergeet. Camerawerk van John Alton. Gedraaid in CinemaScope.

Interrupted Melody

1955 | Drama, Biografie, Muziek, Musical, Thriller

Verenigde Staten 1955. Drama van Curtis Bernhardt. Met o.a. Eleanor Parker, Glenn Ford, Roger Moore en Cecil Kellaway.

Een mooie biografie over de Australische operazangeres Marjorie Lawrence, die haar come-back maakte na lang door polio geveld te zijn geweest. Eileen Farrell zingt voor Parker. William Ludwig en Sonya Levien wonnen Oscars voor het verhaal en het scenario.

The Last Time I Saw Paris

1954 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1954. Drama van Richard Brooks. Met o.a. Elizabeth Taylor, Van Johnson, Donna Reed, Walter Pidgeon en Eva Gabor.

Over deze MGM-hoogglansproductie wordt nogal eens verondersteld dat hij is gebaseerd op Elliot Pauls gelijknamige sfeerroman uit 1942. Literaire bron is echter het korte verhaal ‘Babylon Revisited’ van F. Scott Fitzgerald. Waarin Charles Wills (Johnson), tijdens de bevrijding van Parijs als Amerikaans journalist middenin de euforie, wordt gekust door een jonge schone (Taylor) die daarna meteen verdwijnt. De jongedame op wie de letterknecht met romanambities vervolgens verliefd wordt, blijkt de zus van de spontane zoenster. Hollywoodiaanse luxe-soap in Technicolor deed het uitstekend aan de bioscoopkassa. Let op het speelfilmdebuut van Roger ‘007’ Moore.

Seven Brides for Seven Brothers

1954 | Musical

Verenigde Staten 1954. Musical van Stanley Donen. Met o.a. Howard Keel, Jeff Richards, Russ Tamblyn, Jane Powell en Marc Platt.

In een klein stadje in Oregon wonen tijdens de wild-westdagen tien keer zoveel mannen als vrouwen, zodat er heel wat huwelijkskandidaten zijn. Keel weet met zijn plattelandscharme en warme stem het hart te veroveren van de mooie Powell. Hij heeft nog zes broers, en die willen ook wel. Groots opgezette maar verouderde musical, waarvan dankzij uitstekende songs van Gene De Paul en Johnny Mercer en een briljante choreografie van Michael Kidd toch nog kan worden genoten. Frances Goodrich, Dorothy Kingsley en Albert Hackett baseerden hun scenario vrij op The Sobbin' Women van Stephen Vincent Benet. De camera van George Folsey is zeer beweeglijk en neemt deel aan de actie. Adolph Deutsch en Saul Chaplin stonden in voor de muzikale leiding en hielden er een Oscar aan over. Deze oorspronkelijk voor de film geschreven musical werd later aangepast voor Broadway en bewerkt tot een tv-serie.

Kiss Me Kate

1953 | Komedie, Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1953. Komedie van George Sidney. Met o.a. Kathryn Grayson, Howard Keel, Ann Miller, Keenan Wynn en Bobby Van.

De succesvolle regisseur Fred Graham (Keel) haalt zijn ex-vrouw Lilli Vanessi (Grayson) over de rol van opstandige echtgenote te spelen in een musicalversie van Shakespeares The Taming of the Shrew, waarin hij zelf ook meespeelt. In deze verfilming van Cole Porters Broadway-productie lopen de ontwikkelingen backstage parallel aan de gebeurtenissen op het toneel. Met mooie choreografieën van Hermes Pan, Bob Fosse danst even de sterren van de hemel en de liedjes, waaronder 'So in love', 'Wunderbar' en 'Too darn hot' zijn heel fijn. De muziek werd genomineerd voor een Oscar.

Lovely To Look At

1952 | Musical, Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1952. Musical van Mervyn LeRoy. Met o.a. Kathryn Grayson, Red Skelton, Howard Keel, Ann Miller en Marge Champion.

Deze tweede muzikale filmversie van ROBERTA van Jerome Kern heeft beslist sterke momenten. De Amerikaanse komiek Al Marsh (Skelton) erft de helft van de aandelen van een Parijs modehuis, dat wordt geleid door Stephanie (Grayson) en Clarisse (Marge Champion). Miller en de Champions geven de muzikale scènes vaart. Vincente Minnelli regisseerde het modeshowfragment. Songs zijn onder andere 'Smoke Gets In Your Eyes', 'I Won't Dance' en het titellied. Scenario van George Wells, Andrew Solt en Harry Ruby naar het boek van Alice Duer Miller. Camerawerk van George J. Folsey jr.

Three Little Words

1950 | Musical, Biografie

Verenigde Staten 1950. Musical van Richard Thorpe. Met o.a. Fred Astaire, Debbie Reynolds, Vera-Ellen, Red Skelton en Arlene Dahl.

Een doorsnee-MGM-musical over de beroemde liedjescomponisten Kalmar en Ruby en hun weg naar de roem. Aanstekelijke bezetting en prima liedjes. Scenario van George Wells. Camerawerk van Harry Jackson.

The Stratton Story

1949 | Sportfilm, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1949. Sportfilm van Sam Wood. Met o.a. June Allyson, James Stewart, Frank Morgan, Agnes Moorehead en Bill Williams.

Stewart is prima als Monty Stratton, de baseballspeler wiens verlies van een been niet het einde betekende van een carrière. Goed spel van de hele bezetting. Jimmy Dykes en Bill Dickey spelen zichzelf. Douglas Morrow kreeg een Oscar voor zijn verhaal. Bestaat ook als computer-gekleurde versie.

Neptune's Daughter

1949 | Musical, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1949. Musical van Edward Buzzell. Met o.a. Esther Williams, Red Skelton, Keenan Wynn, Betty Garrett en Ricardo Montalban.

Een muzikale romance met Esther als ontwerpster van badmode en Skelton als nietsnut die door Garrett voor een poloster-speler wordt aangezien. Klinkend amusement; de song 'Baby, It's Cold Outside' won een Oscar. Het camerawerk deed Charles Rosher en het scenario werd geschreven door Dorothy Kingsley, Ray Singer en Dick Chevillat.

Broadway Melody of 1940

1940 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1940. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Fred Astaire, George Murphy, Eleanor Powell, Frank Morgan en Ian Hunter.

Vriendschap en rivaliteit tussen danspartners Astaire en Murphy doen deze heerlijke, onderschatte MGM-musical sprankelen. Met kostelijke tafereeltjes, een mooie rol van Astaire, opvallende Cole Porterliedjes en niet te evenaren Astaire- Powellnummers als 'Begin The Beguine'. Hadden ze het gegeven van begin af aan maar iets meer onder controle gehouden... Scenario van Leon Gordon en George Oppenheimer. Camerawerk van Oliver T. Marsh en Joseph Ruttenberg.