Jan Jonaeus

Cameraman

Jan Jonaeus is cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Albatross

2011 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2011. Drama van Niall MacCormick. Met o.a. Felicity Jones, Jessica Brown Findlay, Sebastian Koch, Julia Ormond en Harry Treadaway.

Tegendraadse Emelia Conan Doyle, behept met schrijversaspiraties, gaat schoonmaken in een hotel op het Isle of Man. Daar wordt ze deelgenoot van het disfunctionele gezinsleven van Duitse uitbater Jonathan, geblokkeerd romancier annex falend vader. Filmregiedebuut van MacCormick is het nagekomen zusje van Wish You Were Here uit 1987. De affiche, met de rebelse hoofdfiguur tegen een esplanaderailing met daarachter de zee, herneemt zelfs het motief van de poster voor David Lelands klassiekertje. Helaas blijft het weinig sprankelende scenario behoorlijk achter bij de talentrijke cast en fotogenieke eilandlocaties.

The Song of Lunch

2010 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2010. Drama van Niall MacCormick. Met o.a. Alan Rickman, Emma Thompson, Andi Soric en Siubhan Harrison.

Een boekredacteur spreekt met een vroegere geliefde af voor lunch in Soho. Dat is het startpunt voor een serie mijmeringen voor deze man van middelbare leeftijd die opmerkt dat alles om hem heen verandert en dat wat was, er niet meer is. Dat geldt voor het uitgeversvak, het restaurant dat van eigenaar is veranderd, maar vooral: de vrouw van wie hij ooit hield. Korte, door de BBC gecoproduceerde televisiebewerking van het gelijknamige, nostalgische gedicht van Christopher Reid wordt dankzij de uitstekende Thompson en Rickman vermakelijk en ontroerend tegelijk.

Margaret Thatcher: The Long Walk to Finchley

2008 | Biografie, Drama

Verenigd Koninkrijk 2008. Biografie van Niall MacCormick. Met o.a. Andrea Riseborough, Philip Jackson, Geoffrey Palmer en Samuel West.

Al in de jaren '50 doet Margaret Thatcher verwoede pogingen om de politiek in te gaan, maar haar conservatieve partijgenoten lijken haar te rebels te vinden. Het duurt tien jaar voor ze gekozen wordt als MP voor het district Finchley.

Transit

2005 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2005. Drama van Niall MacCormick. Met o.a. Victor Gatonye, Anna Slynko, Shelley Conn en Humberto Busto.

De levens van vier mensen in verschillende delen van de wereld staan dichter bij elkaar dan je zou vermoeden. In St. Petersburg wil Tatjana maar een ding: wegwezen. In Nairobi probeert Matthew zich te ontworstelen aan de greep van zijn vader. Asha, in LA, zit in een relatiecrisis. En Champinon is in Mexico City op zoek naar de liefde. Regisseur Niall MacCormick verweeft deze verhalen in zijn filmdebuut tot een kluwen met steeds meer verbanden.

op televisie
1 uitzending

Albatross (2011) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zondag 26 maart
BBC 2
03:15 - 04:40

Reageer