David Emge

Acteur

David Emge is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Hell Master

1992 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1992. Horror van Douglas Schulze. Met o.a. Amy Raasch, Edward Stevens, John Saxon, David Emge en Jeff Rector.

Saxon is op een juiste manier verdwaasd als door drugs geobsedeerde wetenschapper uit de jaren zestig, die terugkeert naar zijn oude universiteit. Gewapend met fatale krachten en een bende zombies zoekt hij naar een heimelijke bergplaats van geestverruimende narcotica. Dit spookachtige griezelverhaal is net anders dan anders genoeg om de aandacht te trekken en saai en dwaas genoeg om het kwijt te raken. Oorspronkelijk getiteld THEM. Het low-budget niemendalletje werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis in Michigan met gebruikmaking van technieken, die doen denken aan het Duitse expressionisme in de film. Ook bekend als HELLMASTER en THEM.

Dawn of the Dead

1978 | Horror

Verenigde Staten/Italiƫ 1978. Horror van George A. Romero. Met o.a. David Emge, Ken Foree, Scott H. Reiniger, Gaylen Ross en David Crawford.

Deze volbloed zombiefilm wordt beschouwd als het vervolg op de klassieker Night of the Living Dead waarmee Romero tien jaar eerder debuteerde. Ook nu zijn de levenden, die zich ditmaal verschansen in een winkelcentrum, in gevecht met levende doden en het felgekleurde bloed (een mix van pindakaas, suikerstroop en kleurstof) vloeit wederom overdadig. Hoewel het verhaal wat aan de lange kant is geeft de pretentieloze, sobere regie van Romero de film een macabere realiteitszin. In 2004 maakte regisseur Zack Snyder een aardige remake.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Emge op televisie komt.

Reageer