Caterina Boratto (1915): cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Donna d'onore 2

1993 | Drama

Canada​/​​Italië 1993. Drama van Ralph Thomas. Met o.a. Carol Alt, Michael Ontkean, Eli Wallach, Burt Young en Lisa Jakub.

Nancy (Alt) vlucht naar een Siciliaans klooster, waar ze doet alsof ze een non is. De vlucht is ingegeven door het feit dat zij haar echtgenoot heeft vermoord. Hun beider dochter Anna (Jakub) wordt verzorgd in New York door de familie van Frank Latella (Wallach) en Vincent Dominici (Young). Nancy vraagt Vincent, zonder haar ware identiteit te tonen, om haar dochter te mogen zien wanneer deze haar communie doet. Ondertussen zijn de families Latella en Lamanna verwikkeld in een machtsstrijd binnen de maffia. Hank Coylye (Ontkean), een journalist, gaat naar Sicilië om Nancy te zoeken en vindt haar, maar vertelt niets over de bloedige strijd tussen de Latella's en Lamanna's. Nancy gaat weer in New York wonen om bij haar dochter te zijn die, na een aanslag van de maffia, blind is geworden. Nancy en Hank krijgen een relatie en zij neemt wraak op de Lamanna's. Ook bekend als BRIDE OF VIOLENCE 2.

Un Delitto poco comune

1988 | Thriller, Misdaad

Italië 1988. Thriller van Ruggero Deodato. Met o.a. Michael York, Donald Pleasence, Edwige Fenech, Mapi Galan en Fabio Sartor.

Een goedkope, bloederige produktie van Deodato over een succesvolle pianist, die gek wordt en aan het moorden slaat. De oorzaak van zijn gekheid is een vroegtijdige geestelijke en lichamelijk aftakeling. York speelt goed, maar dat is verspilde moeite in deze banale film met een afgezaagd thema.

32 Dicembre

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Luciano De Crescenzo. Met o.a. Luciano De Crescenzo, Renato Scarpa, Caterina Boratto, Massimo Serato en Enzo Cannavale.

In verschillende episoden worden diverse types uitgebeeld, zoals werklozen, geestelijk gestoorden en verliefde bejaarden, die door de regisseur/schrijver/acteur sarcastisch, filosofisch, goedaardig en ironisch worden neergezet. Goed spel, maar de film lijkt uitsluitend bedoeld voor Italianen.

Professione vacanze

1986 | Komedie

Italië 1986. Komedie van Vittorio de Sisti. Met o.a. Jerry Calà, Mara Venier, Elvire Audray, Teo Geocoli en Giuliana Calandra.

Wanneer Jerry Calà van een lange vakantie terugkeert, ontdekt hij dat zijn moeder niet alleen zijn restaurant maar ook zijn huisraad heeft verkocht en er vandoor is gegaan met een man. Daar hij zonder werk en geld zit, vraagt hij zijn ex-vrouw te helpen bij het financieren en oprichten van een nieuwe zaak. Hij probeert een baantje te krijgen bij een vakantieoord, maar nadat verschillende baantjes een mislukking zijn geworden, is hij gedwongen om zijn moeder om hulp te vragen. Een komische film die zich afspeelt tijdens de zomer en waarin verschillende personages, mooie dames, latin lovers en grappige sketches voorkomen.

Per questa notte

1978 | Drama

Italië 1978. Drama van Carlo di Carlo. Met o.a. Adalberto Maria Merli, Eva Axon, Paolo Bonacelli, Caterina Boratto en Sara Franchetti.

Een revolutionair komt aan in de hoofdstad van een onbenoemde dictatuur, waar een revolte bloedig is neergeslagen en de oud-verzetsstrijders onder deze repressie het vertrouwen in de ideeën van weleer en in elkaar hebben verloren. Hij wil zich niet bij de nederlaag neerleggen en probeert contact te zoeken met de vroegere leider. Italiaans debuut van filmcriticus en documentarist Carlo, nadat hij een reeks van Duitse tv-produkties had gemaakt. Hij weet hier de zwerftocht van de anti-held tussen angst, wantrouwen en onzekerheid aanvankelijk beklemmend te maken, maar de al te grote onbestemdheid en de ontoereikende dramatische spankracht laten de aandacht en interesse vaak verslappen.

Primo amore

1977 | Komedie

Italië 1977. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Ugo Tognazzi, Ornella Muti, Mario del Monaco, Caterina Boratto en Venantino Venantini.

Een bejaarde tweedeplans-komiek neemt zijn intrek in een tehuis voor gepensioneerde artiesten. Hij wordt verliefd op een daar werkend dienstmeisje, dat hij verovert met de belofte van een carrière aan zijn zijde. Met geraffineerd arrivisme brengt zij het tot tv-ster, terwijl hij de hoop op een carrière moet opgeven. Deze bittere komedie is verwant aan Duviviers FIN DU JOUR, maar doet in harde karikaturen de uitgerangeerde artiesten nooit echt tragisch worden, zonder echter de gevoeligheid geheel op te offeren. De carrière van de ambitieuze Muti loopt parallel aan Risi's TELEFONI BIANCHI, maar is minder uitgediept doordat het accent nu vooral op de oude Tognazzi valt.

Salò o le 120 giornate di Sodoma

1975 | Drama, Oorlogsfilm, Erotiek, Experimenteel

Italië​/​​Frankrijk 1975. Drama van Pier Paolo Pasolini. Met o.a. Paolo Bonacelli, Elsa de Giorgo, Giorgio Cataldi, Umberto Paolo Quintavalle en Hélène Surgère.

In de situering van de roman van De Sade in de fascistische republiek van Salò laten vier officieren negen platte- landsjongens en -meisjes gevangen nemen om hen in een kasteel tot machteloze slachtoffers van seksuele, lichamelijke en psychische vernederingen te maken in door vier 'gastvrouwen' voorgezeten rituelen, waarna ze tenslotte worden doodgemarteld. Noch sensationeel effectbejag, noch bevrijdende esthetiek geeft de kalme en klinische presentatie van gruwelen een ontsnappingsmogelijkheid, waardoor de afstompende verveling eerder het resultaat is dan afgrijzen. Het nagenoeg absoluut moreel pessimisme roept gevoelsmatig verzet op, maar Pasolini's eigen gewelddadige dood onmiddellijk na de voltooiing van de film en de onverkwikkelijke nasleep daarvan, lijken hem gelijk te geven.

Io, io, io... e gli altri

1975 | Drama, Komedie

Italië 1975. Drama van Alessandro Blasetti. Met o.a. Walter Chiari, Gina Lollobrigida, Silvana Mangano, Marcello Mastroianni en Vittorio de Si.

Een journalist leest op de spiegel van het treintoilet: 'Lang zal ik leven', en besluit twee dagen lang een onderzoek naar egoïsme in de moderne samenleving in te stellen - in politiek, huwelijk, religie, relaties - terwijl een loyale vriend hem van het tegendeel probeert te overtuigen en daarbij het leven laat. Italiaanse sterren van vroeger en nu en een dozijn schrijvers werkten met wisselend resultaat in de talrijke korte episodes belangeloos mee aan deze film van veteraan Blasetti. De regie is meer vermoeid dan venijnig, waardoor de voornaamste aantrekkelijkheid het herkennen van de talrijke gezichten blijft.

Le Monache di Sant'Arcangelo

1973 | Drama, Historische film, Erotiek

Frankrijk​/​​Italië 1973. Drama van Domenico Paolella. Met o.a. Anne Heywood, Luc Merenda, Ornella Muti, Muriel Catala en Martine Brochard.

Om de opvolging van een abdis van een Napolitaans klooster in de 16de eeuw ontstaat rivaliteit en geïntrigeer. Moeder Giulia die een lesbische relatie heeft met een jonge non, maar een novice boven haar verkiest, schakelt de mededingsters naar de machtspositie uit, maar de verlaten geliefde neemt wraak door het sturen van anonieme brieven naar de aartsbisschop. Een onderzoek, martelingen en een proces zijn het gevolg. Seksuele en andere frustraties bij vrouwen die zonder roeping door hun familie in een klooster zijn gestopt, kunnen boeiende dramatische stof opleveren maar het scenario en de regie zoeken het uitsluitend in effectbejag dat bovendien overdreven wordt aangedikt. De zeer verzorgde fotografie draagt tot weinig positiefs bij.

La Casa de las palomas

1971 | Drama, Romantiek

Spanje​/​​Italië 1971. Drama van Claudio Guerín. Met o.a. Ornella Muti, Lucía Bosé, Glenn Lee, Carmen De Lirio en Caterina Boratto.

De haat-liefde verhouding tussen een moeder, de aantrekkelijke weduwe Bos[KA1]e en haar knappe dochter, gespeeld door de toen nog zeventien-jarige Muti. De moeder heeft een minnaar (Lee), die haar op een dag in de steek laat. Ze blijft verdrietig achter en als hij weer opduikt is ze blij, maar beseft te laat dat het een ellendige nietsnut is die alleen maar op haar zak teert. Als ze dat begrijpt, en Lee daarmee confronteert, wreekt hij zich op haar dochter. Een zeer middelmatige film, die echter toentertijd, wegens het voor Spanje en Italië pikante karakter, zeer populair was. Ook bekend als UN SOLO GRANDE AMORE.

Angeli senza Paradiso

1970 | Romantiek, Muziek

Italië 1970. Romantiek van Ettore Fizzarotti. Met o.a. Romina Power, Al Bano, Caterina Boratto, Carlo Taranto en Kitty Courbois.

Het meest sentimentele liefdesverhaal ooit door Power en Bano verfilmd. Een jonge gravin offert haar liefde op in ruil voor het niet doorgaan van een duel, dat de jonge Schubert (Bano) moet aangaan. Het geheel werd verfilmd in kostuums van die tijd.

Castle Keep

1969 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1969. Oorlogsfilm van Sydney Pollack. Met o.a. Burt Lancaster, Peter Falk, Patrick O'Neal, Jean-Pierre Aumont en Scott Wilson.

Op het ogenblik dat de Duitsers hun Ardennenoffensief voorbereiden, neemt een peloton van acht vermoeide Amerikaanse soldaten zijn intrek in het kasteel van graaf Aumont. Bevelvoerend commandant Lancaster voelt zich aangetrokken tot de mooie, jonge vrouw van de graaf. Deze laatste sluit de ogen in de hoop zo toch nog aan een erfgenaam te komen. Voor de soldaten is dit intermezzo in de bloedige strijd welkom, maar de vijand is in de buurt. Onsamenhangend beeld van soldaten die even de oorlogsstress kunnen vergeten. Qua sfeer baadt de film meer in de fantasie dan in de oorlog. Een interessante poging, maar scenarioschrijvers Daniel Taradash en David Rayfiel konden de broeierige dreiging uit de roman van William Eastlake niet geslaagd op het filmscherm overbrengen. Camerawerk van Henri Decae en muziek van Michel Legrand. Gefilmd in Panavision.

Scusi, lei è favorevole o contrario?

1966 | Komedie

Italië 1966. Komedie van Alberto Sordi. Met o.a. Alberto Sordi, Bibi Andersson, Tina Aumont, Caterina Boratto en Anita Ekberg.

Hoewel al jaren apart van zijn vrouw levend, is een prominente zakenman niet voor invoering van de Italiaanse echtscheidingswet, omdat die zijn liefdeleven zou compliceren dat hij net zo overzichtelijk heeft verdeeld over zes minnaressen op zes doordeweekse dagen en met de zondag om mediterend bij te komen. Dit zoveelste portret van zelfingenomenheid door Sordi heeft weinig verrassende varianten op het verhaalsstramien, maar blijft onderhoudend door de diverse optredens van een serie ster- actrices.

Il Tigre

1966 | Komedie

Italië​/​​Verenigde Staten 1966. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Vittorio Gassman, Eleanor Parker, Caterina Boratto, Fiorenzo Fiorentini en Luigi Vannucchi.

Een industrieel van middelbare leeftijd wil zijn invloed ten gunste van zijn verliefde zoon doen gelden, maar valt zelf voor de vrijgevochten jongedame. Hij stort zich in een onstuimige tweede jeugd, maar schrikt terug om zijn gezin en onderneming definitief in de steek te laten. Deze bittere komedie overtuigt niet in haar portret van een losbandige jeugd. Ann-Margret is miscast. Goed spel van Gassman en van Parker als zijn echtgenote.

Giulietta degli spiriti

1965 | Drama, Experimenteel

Italië​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1965. Drama van Federico Fellini. Met o.a. Giulietta Masina, Sandra Milo, Mario Pisu, Valentina Cortese en Sylva Koscina.

Een vrouw van middelbare leeftijd vermoedt dat haar echtgenoot haar bedriegt, en daardoor komen er erotische dromen en jeugdtrauma's bij haar boven. Fellini plakte typische mannenfantasieën rond de heldin die zelf nergens interessant wordt gemaakt. Masina loopt met verbaasde ogen en een dappere glimlach rond, terwijl de regisseur zich uitleeft in de aankleding en decors van zijn eerste speelfilm in kleur. Scenario van Fellini, Tullio Pinelli, Ennio Flaiano en Brunello Rondi. Camerawerk van Gianni Di Venanzo.

Campo de' Fiori

1943 | Drama, Komedie

Italië 1943. Drama van Mario Bonnard. Met o.a. Aldo Fabrizi, Anna Magnani, Peppino De Filippo, Olga Solbelli en Caterina Boratto.

Een jonge visboer is verliefd op een mooi en rijk meisje maar zijn droom geaccepteerd te worden door de hogere kringen is te hoog gegrepen. Aandoenlijk verhaal over standsverschillen, met humor en een goede rolbezetting.