D'Arcy Corrigan

Acteur

D'Arcy Corrigan is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Tarzan and the Golden Lion

1927 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1927. Avonturenfilm van John P. McGowan. Met o.a. James Pierce, Frederic Peters, Edna Murphy, D'Arcy Corrigan en Jad-Bal-Ja.

Regisseur John P. (ook wel J.P.) McGowan werd in Australi[KA3]e geboren en geldt als een van de pioniers van de cinema die ook geweldig actief was als scenarioschrijver, acteur, cameraman, etc., etc. In 1927 draaide hij een zestal films (in twee ervan deed hij niet alleen de regie maar speelde ook nog een behoorlijke rol); de eerste dat jaar was de film uit de titel. Tarzan (Pierce) gaat met zijn leeuw (Jad-Bal-Ja) achter een stel schurken aan die het nichtje van Jane, Ruth Porter (Murphy), hebben ontvoerd. Deze nog uit het tijdperk van de zwijgende film daterende rolprent is een der vele TARZAN-verfilmingen. Wat hem curieus maakt is dat de schoonzoon van de Tarzan- schepper Edgar J. Rice Burroughs en diens dochter in deze film hoofdrollen spelen. Joe Walker stond achter de camera.

Double Action Daniels

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Richard Thorpe. Met o.a. Buffalo Bill Jr., Lorna Palmer, Edna Hall, J.P. Lockney en Edward Piel.

Elizabeth Burbridge schreef het scenario; zij startte daarmee in 1924 en zou ontelbaar veel serie-westerns op haar naam brengen. Een familieconflict staat centraal. Bill heeft een circusmeisje mee naar de ranch genomen maar als zijn vader achter haar afkomst komt smijt hij haar er uit. Bill gaat er achter aan. De ranch komt in grote problemen en valt zelfs in andermans handen. Bill heeft heel wat op te lossen voor alles weer in kannen en kruiken is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer D'Arcy Corrigan op televisie komt.

Reageer