Jayro Bustamante

Regisseur, Scenarist, Producer

Jayro Bustamante is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Temblores

2019 | Drama

Guatemala/Frankrijk/Luxemburg 2019. Drama van Jayro Bustamante. Met o.a. Juan Pablo Olyslager, Mauricio Armas Zebadúa, Diane Bathen, María Telón en Sabrina De La Hoz.

De aarde trilt wanneer de christelijke familie van de getrouwde Don Pablo - vader van twee kinderen - ontdekt dat hij er een homoseksuele relatie op nahoudt. De dramatische consequenties daarvan in Guatemala, waar homofilie als uit te bannen ziekte wordt beschouwd, filmde regisseur Bustamante met een explosieve ingetogenheid. Terwijl Pablo heen en weer wordt geslingerd tussen de liefde voor zijn kinderen en die voor zijn vriend Francisco, vecht zijn familie voor zijn rehabilitatie. Schrijnend relaas over identiteit, groepsdruk, intolerantie en liefde.

Ixcanul

2015 | Drama

Guatemala/Frankrijk 2015. Drama van Jayro Bustamante. Met o.a. María Mercedes Coroy, María Telón, Marvin Coroy en Justo Lorenzo.

In een afgesloten Maya-gemeenschap in Guatemala woont de zeventienjarige Maria met haar ouders in een eenvoudig huisje aan de voet van een vulkaan. Haar lieve maar overbezorgde ouders willen haar uithuwelijken aan de voorman van de plaatselijke koffieplantage, maar stiekem is Maria verliefd op Pepe, die naar de VS wil vluchten. Fraai gefilmd drama biedt een fascinerend inkijkje in een onbekende wereld, met overtuigend spel van lokale, niet-professionele acteurs. Ondanks welkome humor en rauwe randjes, houdt de film vanwege de minimale plot wel iets van een gefictionaliseerde National Geographic-productie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jayro Bustamante op televisie komt.

Reageer