Elif Uluengin is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Sauvage

2018 | Drama

Frankrijk 2018. Drama van Camille Vidal-Naquet. Met o.a. Félix Maritaud, Eric Bernard en Nicolas Dibla.

De 22-jarige Leo leeft op straat, gebruikt crack en crystal meth, en verhuurt zichzelf aan mannen als prostitué. Hij raakt verliefd op zijn stoere collega Ahd, maar die wil het wereldje ontvluchten en wijst hem af. Debuterend regisseur Vidal-Naquet registreert zonder te oordelen of romantiseren, wat een nogal taaie film oplevert, met een minimale plot en veel expliciete, soms naargeestige seks. Daar staan echter wel ontroerend tedere momenten tegenover. De knappe, kwetsbare hoofdrol van Félix Maritaud werd bekroond in Cannes.

Préjudice

2015 | Drama

België/Frankrijk/Nederland/Luxemburg 2015. Drama van Antoine Cuypers. Met o.a. Thomas Blanchard, Ariane Labed, Nathalie Baye, Julien Baumgartner en Éric Caravaca.

Wat is er toch aan de hand met de 32-jarige, thuiswonende Cédric, die de geladen sfeer tijdens een feestelijk familiedinertje tot ontploffing brengt? De spanningen lopen langzaam maar zeker op in dit psychologisch familiedrama met licht absurdistische ondertoon en krachtige cast dat filmische verwantschap vertoont met Vinterbergs Festen en Lanthimos' The Lobster. Sterk, schrijnend debuut van de Brusselse regisseur Antoine Cuypers dat ook valt op te vatten als pleidooi voor maatschappelijke onaangepastheid en het recht 'anders' te zijn.

Le métis de Dieu

2012 | Biografie, Drama

Frankrijk 2012. Biografie van Ilan Duran Cohen. Met o.a. Laurent Lucas, Aurélien Recoing, Audrey Dana en Pascal Greggory.

Tijdens de bezettingsjaren in Frankrijk besluit de veertienjarige Joodse jongen Aaron Lustiger zich tot het katholicisme te bekeren. Zijn moeder wordt later vermoord in een vernietigingskamp. Na de oorlog wordt hij priester, schopt het tot bisschop van Orleans en aartsbisschop van Parijs en raakt bevriend met paus Johannes Paulus II. De geplande vestiging van een nonnenklooster in Auschwitz opent oude wonden. Ambachtelijk gemaakte biopic met goed spel, over een man die de soms getroebleerde relatie tussen de katholieke kerk en het Jodendom probeerde te verbeteren.