Del Close: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

The Public Eye

1992 | Film noir, Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1992. Film noir van Howard Franklin. Met o.a. Joe Pesci, Barbara Hershey, Stanley Tucci, Jerry Adler en Jared Harris.

Onderdeurtje Pesci is prima geschikt voor de rol van persfotograaf Leon Bernstein in New York omstreeks 1945. Hij is een niets ontziende paparazzo (min of meer gemodelleerd naar de beruchte Arthur 'Weegee' Felling), die alles doet voor een sensationele foto. Als de verleidelijke Kay (Hershey) hem hulp vraagt tegen een bende die het op haar nachtclub heeft voorzien, raakt hij verstrikt in een web van moord en verraad. Het thriller-gehalte is niet hoog, maar de sfeer van die jaren is prachtig getroffen. Raak is ook de hoofdfiguur - flamboyant, complex en beetje treurig, tussen artiest en parasiet in. Eerste filmrol van Adler, die lang op Broadway heeft gewerkt als producent/regisseur. Hij speelt een versleten columnist. Uitvoerend producent is Robert Zemeckis.

Opportunity Knocks

1990 | Komedie

Verenigde Staten 1990. Komedie van Donald Petrie. Met o.a. Dana Carvey, Robert Loggia, Todd Graff, Julia Campbell en Milo O'Shean.

Een onge[KA3]inspireerde komedie over een oplichter/kunstenaar die andermans identiteit aanneemt en een moordbaantje krijgt bij een sanitairgigant, die toevallig ook nog een aardige dochter heeft. De eerste productie waarin de komiek Carvey, bekend van [KL]Saturday Night Live[KLE], zich in een hoofdrol mag laten zien en waarin hij zijn dialectnummertjes mag opvoeren (met zelfs een imitatie van George Bush). Hoewel de vonk nooit echt overslaat, is de film in ieder geval toch aardig.

Shadow Makers

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Roland Joffé. Met o.a. Paul Newman, Dwight Schultz, Bonnie Bedelia, John Crusack en Laura Dern.

Schultz als de legendarische `vader` van de atoombom, de geleerde Robert Oppenheimer, en Newman als de Amerikaanse Pentagon-generaal Groves, een gevreesd veteraan voor wie het maken van de uraniumbom niet snel genoeg kon gebeuren. Er wordt veel gepraat over het werk en de spanningen rond de voltooiingsdatum, maar als kijker merk je weinig van de complexiteit van Oppenheimer in een film die een metafoor moest worden over de keuze tussen goed en kwaad. Oorspronkelijk FAT MAN AND LITTLE BOY genoemd (Fat Man was het koosnaampje voor de uraniumbom met bestemming Hiroshima en Little Boy voor de plutoniumbom richting Nagasaki). Eén punt van kritiek: in de dialogen worden een aantal uitdrukkingen gebruikt die beslist niet uit de jaren 1940-50 zijn. Het scenario is van Bruce Robinson.

Next of Kin

1989 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van John Irvin. Met o.a. Patrick Swayze, Liam Neeson, Helen Hunt, Adam Baldwin en Ben Stiller.

Zo'n sterk gegeven had het Schwarzenegger-vehikel Raw Deal (1985) niet, maar regisseur Irvin vond het toch de moeite waard om het nog eens te gebruiken voor Next of Kin. Het verschil zit 'm vooral in het type held: metroman Swayze komt pas in actie als hij tot het uiterste wordt gedreven. Hij speelt een undercover agent die het met behulp van een aantal redneck-familieleden opneemt tegen een maffiabende in Chicago. Het ongeïnspireerde verhaal zou nog wel te pruimen zijn als de actie meer voorstelde. Let op het bijrolletje van een jonge Ben Stiller.

The Blob

1988 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1988. Horror van Chuck Russell. Met o.a. Shawnee Smith, Kevin Dillon, Donovan Leitch, Jeffrey DeMunn en Candy Clark.

In 1958 zag The blob het licht. Een film over vraatzuchtige ruimte-gelatine die dreigde een stadje op te eten. The blob paste in de stroom krankzinnige sf-titels die de jaren vijftig voortbracht. De blob van Chuck Russel (The mask) past in de reeks 'fifties remakes' die in de jaren tachtig verschenen. De speciale effecten van Dream Quest Images en de fancy beelden van Mark Irwin (die ook de remake van The fly deed) moeten visueel maken wat het origineel slechts kon suggereren. Dat lukt redelijk, maar het verhaal over een outsider (Dillon) die met een grietje (Smith) tegen de alsmaar groeiende kwaadaardige tumor uit de ruimte vecht, lijkt soms storend moeilijk te kunnen kiezen tussen parodie, spanning en horror. (IdH/VPRO Gids)

The Big Town

1987 | Avonturenfilm, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1987. Avonturenfilm van Ben Bolt en Harold Becker. Met o.a. Matt Dillon, Diana Lane, Tommy Lee Jones, Tom Skerritt en Lee Grant.

In 1957 woont Cullen (Dillon) in een klein stadje in Indiana, samen met zijn moeder. Overdag werkt hij, maar leven doet hij vooral `s nachts, wanneer de dobbelstenen rollen. Hij blijkt over het ware goktalent te beschikken, en op aanraden van zijn mentor trekt hij naar Chicago. Met de steun van Mr. Edwards (Dern), een magnaat, krijgt hij faam in het gokwereldje, tot hij verliefd wordt op Lorry Dane (Lane), die striptease-danseres is in de club van George Cole (Jones) haar man. Een vlotte actiefilm, die niets nieuws te vertellen heeft over de wereld van de gokkers. De sfeer van die tijd wordt goed weergegeven. Robert Roy Pool baseerde zijn scenario op de roman The Arm van Clark Howard. Goed serieproduct zonder de minste nasmaak. Voor de fotografie was Ralf D. Bode verantwoordelijk. Ook bekend als THE ARM.

Ferris Bueller's Day Off

1986 | Komedie

Verenigde Staten 1986. Komedie van John Hughes. Met o.a. Matthew Broderick, Alan Ruck, Mia Sara, Jeffrey Jones en Jennifer Grey.

Op een ochtend besluit Ferris Bueller (Broderick) dat er interessantere dingen in het leven zijn dan naar school gaan. Met een vriendin, een vriend en de Ferrari van diens vader gaat hij een dagje spijbelen in Chicago, met als doel: zoveel mogelijk plezier maken. Fijne feelgoodfilm, de beste van John Hughes, maker van films als The Breakfast Club en Weird Science, met een mooie hoofdrol van Broderick als gladde, maar toch ook zeer sympathieke alleskunner, die alle volwassenen te slim af is. Verwierf in de loop der jaren stevige cultstatus.