Maria Chwalibog

Acteur

Maria Chwalibog is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Lieber reich und schön

1994 | Komedie

Polen/Hongarije/Duitsland 1994. Komedie van Filip Bajon. Met o.a. Adrianna Biedrzynska, Daniel Olbrychski, Marek Kondrat, Anna Prucnal en Ryszard Pietruski.

Van de ene op de andere dag is de Poolse textielarbeidster Dorota (Biedrzynska) eigenaresse van de fabriek, waar ze werkt. Voor de oorlog (WO II) behoorde die n.l. aan haar grootvader; na de bevrijding van het nazi-juk werd hij genationaliseerd, maar met de val van het communisme gaat de fabriek terug naar de wettige erven en Dorota blijkt de gelukkige. De zaken staan er echter niet erg rooskleurig voor, want de fabriek is zo goed als failliet. Een advocaat uit het westen (Olbrychski) verschijnt ten tonele. Hij denkt dat Dorota de onderneming niet kan redden en dat hij de zaak voor een prikje kan opkopen. Hij rekent buiten de waard: Dorota heeft lef en is heel vindingrijk. Leuke sociale komedie die echter iets teveel vraagt van de goedgelovigheid van de kijker. Vlot spel van de hoofdrollen. Bajon schreef zelf het scenario en voor de fotografie tekende Krzysztof Ptak.

Kobieta samotna

1987 | Drama

Polen 1987. Drama van Agnieszka Holland. Met o.a. Maria Chwalibog, Boguslaw Linda en Pawel Witczak.

Deze film werd in 1981 opgenomen, maar pas in 1987 uitgebracht. Het is een somber, intiem drama over een vrouwelijke postbode van middelbare leeftijd, die ondanks de armoede haar zoon probeert groot te brengen. Zij wordt verliefd op een kreupele jonge man, die geobsedeerd wordt door het idee te gaan emigreren. Dat brengt haar ertoe geld te stelen om een auto te kopen. De tot mislukking gedoemde ontsnappingspoging eindigt in een tragedie. Een geloofwaardige film door het ontroerende spel van Chwalibog en Linda. Ook bekend als A WOMAN OF HER OWN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria Chwalibog op televisie komt.

Reageer