Pia Oscarsson

Acteur

Pia Oscarsson is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Fallet Paragon

1993 | Misdaad

Zweden 1993. Misdaad van Pelle Seth. Met o.a. Samuel Fröler, Cecilia Walton, Mathias Johansson, Karin Hagȧn en Philip Zandén.

Fröler wordt overgeplaatst naar een andere afdeling van de belastingsinspectie. Hij hoeft geen bedrijven meer te controleren, maar moet belastingsaangiften nakijken. Zodoende wordt hem ook het onderzoek afgenomen naar de fraude van het bedrijf Transaaron. Toevallig is het zijn zwager die dit dossier nu in handen krijgt, en er lijkt meer aan de hand te zijn dan men denkt. Omdat Fröler meer over het bedrijf weet besluiten ze de zaak samen te behandelen. Spannende thriller over misdaad en corruptie in de internationale afvalverwerking, verpakt als een sterk stuk ontspanning. De kritiek die verwerkt zit in het scenario van Lars Bill Lundholm en Thomas Bergström slaat op internationale toestanden die oogluikend door de overheid toegelaten worden. Rolf Lindström stond achter de camera.

Demoner

1986 | Drama

Zweden 1986. Drama van Carsten Brandt. Met o.a. Ewa Fröling, Lars Green, Björn Granath en Pia Oscarsson.

Op de spits gedreven huwelijksconflicten van een kinderloos koppel, dat op de vooravond van de begrafenis van de moeder van de man de buren uitnodigt om de spanningen te verlichten. Dat leidt tot een harde confrontatie waarin geen van de vier hoofdrolspelers gespaard wordt. Superieure vertolkingen in een sinistere ontleding van het huwelijksinstituut door de Deense regisseur Brandt, gedraaid naar het gelijknamige Zweedse toneelstuk van Lars Noren en vergelijkbaar met het meest pessimistische en het beste van Strindberg of Bergman.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pia Oscarsson op televisie komt.

Reageer