René Ehni

Acteur

René Ehni is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mange ta soupe

1997 | Drama

Frankrijk 1997. Drama van Mathieu Amalric. Met o.a. Jean-Yves Dubois, Adriana Asti, Jeanne Balibar, László Szabó en René Ehni.

Een familiedrama dat zich voltrekt als de zoon (Dubois) op weg naar Parijs zijn moeder (Asti) met een bezoekje vereert. Zij leeft tussen haar boeken, haar geschriften als literatuurcritica met haar herinneringen die worden afgewisseld door lange periodes van stilte. Hij raakt er danig van in de war als hij zijn moeder zo aantreft en constateert dat zijn vader (Sz[KA1]ab[KA1]o) de benen heeft genomen. Hij ontdekt verder door de komst van zijn zus (Balibar) dat hun broer zelfmoord heeft gepleegd. Onder het gewicht van wroeging en schuld zien ze maar één uitweg voor de verwerking van het verdriet en het maken van verwijten: uit elkaar gaan. Regisseur Amalric heeft zijn eersteling volgestopt met grote stiltes en diepe angsten. Hij heeft een loodzware, verwarrende sfeer gecreëerd, die verstikkend werkt. Liefhebbers van trage rolprenten zonder dialoog komen volledig aan hun trekken als ze op hun dooie akkertje zitten te gissen naar diepere oorzaken van al dat ongeluk. Andere kijkers stellen al snel vast dat het scenario van Balibar en Pascale Ferran amateuristisch broddelwerk is, terwijl de regie er een statisch nummertje toneel van heeft gemaakt.

D'Goda

1975 |

Frankrijk 1975. Louis Shilty, Daniel Schlosser en A. Perrin. Met o.a. René Ehni en Roger Siffer.

Een film-manifest dat, vermomd als onduidelijke fictie, iedereen aanvalt die uit naam van de vooruitgang de cultuur van de Elzas vernietigt. Dit bij monde van een oude dame en een jonge stel dat weer in de streek is komen wonen. Vol goede bedoelingen, maar de regie en het spel zijn ontzettend klungelig, en het feit dat de dialogen vooral in het Elzasser dialect zijn, verandert daar niets aan. Met medewerking van de boeren van Sundgau. Ook bekend als LA MARRAINE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer René Ehni op televisie komt.

Reageer