Basil Sidney is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Simba

1955 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1955. Avonturenfilm van Brian Desmond Hurst. Met o.a. Dirk Bogarde, Virginia McKenna, Basil Sidney en Donald Sinden.

Goede spelers in dit verhaal over een jongeman die in Kenia ontdekt dat zijn broer door de Mau-Mau werd gedood. Enkele gruwelijke scènes.

Hamlet

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Laurence Olivier. Met o.a. Laurence Olivier, Eileen Herlie, Basil Sidney, Felix Aylmer en Jean Simmons.

Schitterende verfilming van het klassieke drama van Shakespeare over de Deense prins Hamlet (Olivier) die maar niet besluiten kan hoe hij de moord op zijn vader zal wreken. Het prachtige camerawerk van Desmond Dickinson dat op locatie in Elsinore, Denemarken, werd opgenomen, wordt gekenmerkt door de zeer geslaagde, spookachtige effecten. Oscars voor beste film, beste mannelijke hoofdrol, art direction, set decoration en kostuums. Scenario van Alan Dent.

The Black Sheep of Whitehall

1945 | Historische film

Verenigd Koninkrijk 1945. Historische film van Basil Dearden. Met o.a. Will Hay, John Mills en Basil Sidney.

Een onhandige, incompetente, maar vooral bijzonder eigenwijze leraar raakt door een persoonsverwisseling betrokken bij een actie tegen Duitse spionnen van de Engelse regering. Hoewel niet onaangetast door de tand des tijds blijft de film zijn momenten houden, vooral wanneer de leraar anderen laat geloven dat hij een bekend econoom is.

The Four Just Men

1939 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1939. Thriller van Walter Forde. Met o.a. Hugh Sinclair, Francis L. Sullivan, Frank Lawton, Griffith Jones en Anna Lee.

Om het Britse Gemenebest te redden besluiten vier dappere Britten een schurkachtig parlementslid te vermoorden. Een levendige, ongewone maar wat ouderwetse thriller naar de roman van Edgar Wallace. In 1959 werd onder dezelfde titel een serie van 39 afleveringen gemaakt door de Britse tv met Jack Hawkins, Richard Conte, Dan Dailey en Vittorio De Sica als de vier. Ook bekend als THE SECRET FOUR.