Paul Ostermayr

Regisseur

Paul Ostermayr is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Links der Isar - rechts der Spree

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Paul Ostermayr. Met o.a. Fritz Kampers, Charlotte Schellhorn, Fritz Genschow, Leo Peukert en Oscar Sabo.

Xaver (Kampers) uit Beieren heeft enorme vooroordelen jegens Pruisen en een enorme aversie tegen Berlijners, vooral als ze Schulze heten. Als zijn dochter Anni (Schellhorn) verliefd wordt op een man, die uitgerekend Schulze (Genschow) heet en die bovendien ook nog uit Berlijn komt, verbiedt Xaver haar het contact met hem. Tevergeefs. Pas als Xaver met een vriend (Paukert) naar Berlijn reist en de familie Schulze beter leert kennen verdwijnen zijn vooroordelen. Niets staat een huwelijk tussen beide jonge mensen nog in de weg. Een plezierig blijspel over de nog steeds bestaande wederzijdse animositieit tussen Beieren en Pruisen. Mooie natuuropnamen.

Waldrausch

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Paul Ostermayr. Met o.a. Hansi Knoteck, Paul Richter en Hedwig Bleibtreu.

De inwoners van een dorp verzetten zich tegen de bouw van een stuwdam maar uiteindelijk komt hij er tóch en de ingenieur vindt de ware liefde. De film toont te veel zoetelijke romantiek en te weinig stoer boerenleven, maar heeft wèl aardige natuuropnamen.

Der Edelweisskönig

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Paul Ostermayr. Met o.a. Viktor Gehring, Katharina Berger, Paul Richter en Hansi Knoteck.

Een adellijk heer heeft een meisje laten zitten en dat nemen haar broers niet. De sfeer van Ludwig Ganghofers in de bergwereld spelende roman, die aan de film ten grondslag ligt, is dank zij de gevoelige en attente regie goed getroffen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Ostermayr op televisie komt.

Reageer