Amir Harel

Producer

Amir Harel is producer.
Er zijn 7 films gevonden.

Working Woman

2018 | Drama

Israël 2018. Drama van Michal Aviad. Met o.a. Liron Ben-Shlush, Menashe Noy en Oshri Cohen.

Orna is een slimme, knappe vrouw van begin dertig, gelukkig getrouwd en moeder van drie kinderen. Wanneer ze wordt aangenomen als assistent van een succesvolle projectontwikkelaar kan ze haar geluk niet op. Haar nieuwe baas is veeleisend, maar ook gul en complimenteus. Gaandeweg wordt zijn gedrag echter steeds ongepaster. Dit Israëlische #MeToo-drama biedt inhoudelijk geen grote verrassingen, maar is uiterst zorgvuldig verteld, met realistische dialogen, subtiel spel en knap opgebouwde spanning. Het resultaat voelt akelig authentiek aan.

Tel Aviv on Fire

2018 | Komedie, Drama, Romantiek

Israël/Luxemburg/België/Frankrijk 2018. Komedie van Sameh Zoabi. Met o.a. Kais Nashif, Yaniv Biton, Lubna Azabal en Maisa Abd Elhadi.

Palestijnse slacker Salam schopt het min of meer per ongeluk tot coscenarist van een Palestijnse soap die ook populair is onder Israëli's. Wanneer de Israëlische grenswacht die hij dagelijks passeert zich met het script gaat bemoeien, loopt de situatie al snel uit de hand. Verrassend opgewekte satire op het Israëlisch-Palestijnse conflict (en op soaps) is wat kluchtig en meanderend, maar ook verfrissend van toon en reuze sympathiek, met mooi komisch spel van met name Kais Nashif (Paradise Now) en Lubna Azabal (Incendies).

$9.99

2008 | Animatie

Australië/Israël 2008. Animatie van Tatia Rosenthal.

Na de beloftevolle stop motion-animatiekortjes Crazy Glue (tragikomisch) en A Buck's Worth (verontrustend) is de derde samenwerking tussen regisseur Rosenthal (Tel Aviv, 1971) en Israëlische auteur Etgar Keret een bijzondere verhaalcollage op speelfilmlengte. Centraal staat werkloze Dave, die op een boek stuit dat, à 9 Aussiedollar en 99 Aussiecent, belooft de zin van het leven te onthullen. De liefdevol semi-naturalistisch geboetseerde figuurtjes en fraai belichte microversie van Sydney verbeelden uitstekend een postmodern Keret-universum van kleurrijke, zoekende personages en alledaagse metafysica. Originele, onclassificeerbare film oogstte wereldwijd meerdere animatiefestivalprijzen.
Met in de originele Engelstalige versie de stemmen van oa Samuel Johnson, Anthony LaPaglia en Claudia Karvan.

Jellyfish

2007 | Drama

Israël/Frankrijk 2007. Drama van Shira Geffen en Etgar Keret. Met o.a. Sarah Adler, Nikol Leidman en Noa Knoller.

Onafhankelijk geschoten Israëlische familiefilm - de makers zijn met elkaar getrouwd - over wonderlijke gebeurtenissen in de subtiel verweven levens van drie vrouwen in Tel Aviv. De eerste vrouw is een Einzelgänger die raakt opgezadeld met een verdwaald meisje op het strand. De tweede is een weemoedige immigrant die zorgt voor een opvliegende oude vrouw. Nummer drie is een pasgetrouwde vrouw die vanwege een gebroken been een tropische huwelijksreis moet afzeggen. Jellyfish kijkt gemakkelijk weg dankzij een ontwapenende sfeer die koketteert met magisch realisme zonder te vervallen in sentimenteel gehannes. Winnaar van de Gouden Camera op het filmfestival in Cannes.

Paradise Now

2005 | Drama

Palestijns Gebied/Frankrijk/Duitsland/Nederland/Israël 2005. Drama van Hany Abu-Assad. Met o.a. Kais Nashef, Ali Suliman, Amer Hlehel en Hiam Abbass.

Aangrijpend relaas over Khaled (Suliman) en Saïd (Nashif), twee jonge mannen uit het Palestijnse Nablus die strijd leveren met de achterban, de logistiek en hun geweten tijdens de aanloop naar een zelfmoordaanslag in Tel Aviv. De Palestijns-Nederlandse regisseur Abu-Assad (Nazareth, 1961) slaagde erin om - na uitvoerig vooronderzoek - de ‘zelfmoordactivisten’ een menselijk gezicht te geven, tot woede van sommige Palestijnse fracties die hen zien als heiligen en tot woede van sommige Israëlische fracties die hen zien als duivels. Als eerste Palestijnse film genomineerd voor een Oscar, bovendien winnaar van een Golden Globe.

Walk on Water

2004 | Drama, Thriller

Israël/Zweden 2004. Drama van Eytan Fox. Met o.a. Lior Ashkenazi, Knut Berger, Caroline Peters, Gideon Shemer en Carola Regnier.

Eyal is een topagent van de Israëlische geheime dienst. Voor z'n nieuwe opdracht, het lokaliseren van nazi kopstuk Alfred Himmelman moet hij vriendschap sluiten met diens Duitse kleinkinderen, Pia en Axel. Hij begeleidt de jongen als reisleider naar een kibboets, waar het meisje woont. Maar de undercoveropdracht blijkt voor de macho Eyal moeilijker dan verwacht, en dwingt hem veel van zijn vooroordelen nader te onderzoeken. Intelligente en verrassende film van de regisseur die in 2002 doorbrak met Jossi & Jagger, over de homoseksuele liefdesrelatie tussen twee Israëlische soldaten.

Yossi & Jagger

2002 | Romantiek, Drama

Israël 2002. Romantiek van Eytan Fox. Met o.a. Ohad Knoller, Yehuda Levi, Assi Cohen en Aya Steinovitz.

Bescheiden Israëlische drama over de opbloeiende liefde tussen een soldaat en zijn officier. De film toont hun verhouding als een tedere aangelegenheid, zonder veel nadruk te leggen op de problematiek van homoseksualiteit in een macho-omgeving. Yossi & Jagger baart geen opzien, maar is in zijn simpelheid wel aandoenlijk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Amir Harel op televisie komt.

Reageer