Nadja Regin: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Downfall

1964 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1964. Misdaad van John Moxey. Met o.a. Maurice Denham, Nadja Regin, T.P. McKenna, Peter Barkworth en Ellen McIntosh.

Een talentvol advocaat neemt een van rechtsvervolging ontslagen moordenaar in dienst als chauffeur, en probeert hem ertoe aan te zetten zijn vrouw, die hem ontrouw is, te vermoorden. Ingenieuze thriller naar een verhaal van Edgar Wallace, charmant in beeld gebracht, al is de film voor weinig geld gemaakt.

Wir wollen niemals auseinandergehen

1960 | Romantiek, Muziek, Komedie, Drama

Duitsland 1960. Romantiek van Harald Reinl. Met o.a. Adrian Hoven, Vivi Bach, Grethe Weiser, Kurt Großkurth en Thomas Alder.

Vehikel rond schlagersterretje Bach, heftig gesteund door Alder. Vivi speelt Italiaanse dorpsschone Marisa en Alder haar vriend Tonio. Componist Guido Terni (Hoven) pikt een liedje dat Marisa zingt en verwerkt het in een show voor zijn baas Gabor (Hartig) die echter Marisa ontdekt en meeneemt naar Rome. In de eeuwige stad komt het ten langeleste toch nog tot een hoogtepunt voor Tonio en Marisa, en Hoven is niet die grote schurk waarvoor men hem houdt. Achterhaald en flauw gedoe dat geen enkele bejaarde fan (van toen) meer in opwinding kan brengen. De makers geloofden toen ook al niet zo in hun product, want ze draaiden een niet al te dure zwart-wit film. Cameraman was Ernst W. Kalinke en Werner P. Zibaso bewerkte een verhaaltje van Carlo Fedier tot scenario.

The Man without a Body

1957 | Horror, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1957. Horror van W.Lee Wilder en Charles Saunders. Met o.a. Robert Hutton, George Coulouris, Julia Arnall, Nadja Regin en Sheldon Lawrence.

Een Amerikaans bankier (Coulouris) met hersentumor, roept de hulp in van een Londens specialist (Hutton), die met hersentransplantaties experimenteert. De bankier wil echter niet zo maar nieuwe hersens krijgen, maar eist deze van Nostradamus, de in de 16e eeuw overleden waarzegger. Hij laat ze stelen in Frankrijk, waar ze bewaard worden. Nostradamus echter wordt kwaad omdat zijn rust verstoord is en richt een bloedbad aan. Niet erg geloofwaardige prent, die wel enkele sterke horrormomenten heeft. Het was in elke geval één van de eerste films die inspeelde op de vraag wie eigenlijk overleefde bij een hersentransplantatie: de donor of de ontvanger, maar wat meer hersens in het scenario had een betere film kunnen opleveren.

Die Unschuld vom Lande

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Rudolf Schündler. Met o.a. Theo Lingen, Bibi Johns, Rudolf Platte, Ruth Stephan en Walter Groß.

Weinig geslaagde remake van de gelijknamige film van Carl Boese uit 1932/33 (die ook nog in het Italiaans gedraaid werd als LA PROVINCIALINE) over een schone plattelandsdochter die carri[KA2]ere wil maken op de planken van het toneel in de Duitse hoofdstad. Ze raakt verstrikt in allerhande huwelijksgekonkel. In deze dijenkletser zijn de boertige, dubbelzinnige grappen niet van de lucht. Een wegwerp sit-com uit het pre-tv-tijdperk. Het scenario werd geschreven naar het oorspronkelijke draaiboek van Walter Wasserman en Walter Schnee door een team van z.g. deskundigen: C.A. Barret, Per Schwenzen, Fritz B[KA3]ottger en Curth Flatow (die er niet voor uit wilde komen, want hij staat niet op de aftiteling). De Engelsen hebben zo'n fraaie definitie van een kameel: 'a horse designed by a committee'; dat was stellig van toepassing op het voornoemde equipe van auteurs. Werner M. Lenz verzorgde de nauwelijks opwindende fotografie.

Auf Wiedersehen, Franziska!

1957 | Drama

Duitsland 1957. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Ruth Leuwerik, Carlos Thompson, Friedrich Domin, Josef Meinrad en Jochen Brockmann.

De weinig opwindende herverfilming over de snelle, bijna altijd uithuizige verslaggever, die geen oog voor zijn vrouw en kinderen heeft. Als zijn vrouw zich wil laten scheiden, en zijn beste kameraad omgekomen is, gaan zijn ogen open. Het origineel uit 1941 was (ondanks de misleidende oorlogspropaganda) eigenlijk beter.