Hans Peter Cloos is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Diamant noir

2016 | Misdaad, Drama

Frankrijk/België 2016. Misdaad van Arthur Harari. Met o.a. Niels Schneider, August Diehl, Raphaële Godin, Hafed Benotman en Hans Peter Cloos.

Parijzenaar Pier (mooi louche én gevoelig gespeeld door Schneider) is een klusser en inbreker, die onder de hoede is genomen door een oudere crimineel. Na het overlijden van zijn vader, een zwerver met wie hij alle contact was verloren, ontmoet Pier op de begrafenis een hautaine oom die diamanthandelaar is in Antwerpen. Hij besluit een plan te smeden om de man te beroven. Dit bescheiden misdaaddrama is even kalm als trefzeker verteld, met intrigerende personages en een nauwkeurig uitgewerkte setting. Debuterend regisseur Harari toont zich stilistisch (camera, montage, muziek) een liefhebber van de betere jarenzeventigcinema.

Galera

1997 | Documentaire, Drama, Familiefilm

Duitsland/Frankrijk 1997. Documentaire van Gerd Kroske. Met o.a. Wassja Michailowitsch Sacharia, Vitek Sacharia, Kolja, Nastia en Dima.

In deze documentaire volgen we het leven van jongeren die van huis zijn weggelopen. De makers bestuderen vooral hoe deze jonge mensen, w.o. heel wat kinderen, zich aanpassen aan de omstandigheden waarin ze leven. De meesten houden zich bezig met kleine criminaliteit en drughandel en komen regelmatig in conflict met de politie. Of ze nu opgroeien in St. Petersburg, Rio de Janeiro, Berlijn of Mantes la Jolie, ze reageren allen op dezelfde anarchistische manier. De makers brengen hulde aan organisaties met vrijwilligers die pogen om deze jongeren op te vangen en ze praten onomwonden met de jonge marginale figuren. Een weinig hoopvol gestemde documentaire, maar bevolkt door mensen die getuigen van een ongebreidelde levenslust. De beelden van de vier verschillende lokaties worden door elkaar gemixt en werden tot een geheel gemonteerd door Karin Gerda Schöning. Een film die bewijst dat de zgn. derde wereld temidden van de hedendaagse beschaving oprukt. Kroske schreef zelf het scenario en voor de fotografie deed hij beroep op Dieter Chill. Bekroond op verschillende festivals voor documentaire films.

Deutschland im Herbst

1978 | Drama

Duitsland 1978. Drama van Alexander Kluge, Volker Schlöndorff, Rainer Werner Fassbinder, Alf Brustellin en Bernhard Sinkel. Met o.a. Angela Winkler, Franziska Walser, Wolf Bierman, Wolfgang Baechler en Heinz Bennent.

Snijdende filmische balans over de democratie in de Bondsrepubliek in de jaren 1970-80, gezien door tien brillen van regisseurs die allen hun sporen hebben verdiend in het aan de kaak stellen van kleinburgerlijkheid, bureaucratie en middelmatigheid. Gedeeltelijk in zwart-wit. Diverse auteurs w.o. Heinrich Böll, Peter Steinbach komen aan het woord.