Martin Priest

Acteur

Martin Priest is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Plot Against Harry

1989 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Drama van Michael Roemer. Met o.a. Martin Priest, Ben Lang, Maxine Woods, Henry Nemo en Jacques Taylor.

Een amusante, scherpzinnige en uit het leven gegrepen film over een op leeftijd komende gangster uit New York, die net uit de gevangenis is vrijgekomen en ziet dat het niet meer zoals vroeger is, waardoor zijn leven een volledige puinhoop wordt. De treurig kijkend Priest is perfect op zijn plaats in deze bescheiden, op locatie gefilmde productie, die in 1969 werd opgenomen, maar nooit werd uitgebracht totdat hij in 1989 op een filmfestival werd vertoond, waar bijval en een distributeur werden gevonden.

The plot against Harry

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van Michael Roemer. Met o.a. Maxine Woods, Ben Lang en Martin Priest.

Harry Plotnick, vroeger een gevaarlijke crimineel, wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Hij probeert weer een nieuw leven op te bouwen, maar wordt door alles en iedereen tegengewerkt. Na een hartaanval bekend hij al zijn vroegere misdaden en beland weer achter de tralies.

Nothing but a Man

1964 | Drama

Verenigde Staten 1964. Drama van Michael Roemer. Met o.a. Ivan Dixon, Abbey Lincoln, Gloria Foster, Julius Harris en Martin Priest.

Een eenvoudige zwarte spoorwegarbeider is verliefd op de gecultiveerde dochter van een predikant uit Alabama. In zijn pogingen om hogerop te komen, speelt racisme hem parten en wordt hij diverse keren ontslagen door de blanke werkgevers, die hem een oproerkraaier vinden. Deze film die zonder valse sentimenten en oprechte sensatie is, werd toentertijd door Malcolm X beschouwd als 'de belangrijkste film over wat zwart zijn betekent in Amerika'. De songs worden vertolkt door Mary Wells, The Gospel Stars, Martha & The Vandellas, The Miracles, Little Stevie Wonder, The Marvelettes en Wilbur Kirk. Het scenario is van de regisseur zelf en Robert M. Young.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Martin Priest op televisie komt.

Reageer