Mathias Henrikson

Acteur

Mathias Henrikson is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sista kontraktet

1998 | Thriller

Zweden/Finland/Noorwegen 1998. Thriller van Kjell Sundvall. Met o.a. Mikael Persbrandt, Michael Kitchen, Pernilla August, Reine Brynolfsson en Bjørn Floberg.

Politieman Roger Nyman wil na 15 jaar gevaarlijke straatdienst een rustige baan op de administratie. Als een Engelsman onder een valse naam een visum probeert te bemachtigen, ontdekt Nyman dat het om de beroepsmoordenaar Lambert gaat en dat zijn doel ditmaal de Zweedse minister-president is

Kärleken

1980 | Drama

Zweden 1980. Drama van Theodor Kallifitades. Met o.a. Per Ragnar, Leno Olin, Anna Godenius, Erik Tamm en Erland Josephson.

Een getrouwde intellectueel wordt verliefd op een geëmancipeerde vrouw, die zijn gezinsgeluk niet wil verbreken, maar er wel bij wil horen. De man gaat met zijn zoontje en de twee vrouwen op vakantie, maar wordt nerveus omdat hij zijn aandacht moet verdelen. De oppervlakkig uitgewerkte en onbestemd eindigende relatieverkenning wordt goed geacteerd en fraai gefotografeerd. Het blijft echter een modieus damesbladenverhaal, waarbinnen alleen de stoere bravoure van de zevenjarige zoon weet te overtuigen.

Kungsleden

1964 | Thriller

Zweden 1964. Thriller van Gunnar Höglund. Met o.a. Mathias Henrikson, Maude Adelson en Lars Lind.

Een hartstochtelijk verliefde jongeman verkracht tijdens een bergtocht over de Kungsleden zijn knappe vriendin. Geschokt zegt zij hem pas tien jaar later weer te willen zien. Een decennium nadien spoort hij haar op, maar zij blijkt dood, wellicht vermoord. Een ingewikkeld vormgegeven thriller met veel flash- backs, maar met mooie natuuropnamen en interessante psychologische trekjes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mathias Henrikson op televisie komt.

Reageer