Andrea Balestri

Acteur

Andrea Balestri is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Kid il monello del west

1973 | Western

Italië 1973. Western van Roberto Amoroso. Met o.a. Andrea Balestri, Mirko Ellis, Flavio Colombaloni, Franco Ressel en Carlo Carloni.

Amerikaanse westerns zijn ook wel eens eigenaardige produkten, dus zo vreemd is het niet dat de Italianen ook eens wat aparts doen: deze western wordt door kinderen gespeeld. Ze bereiden een bankoverval voor. Bruno Corbucci was een van drie scenaristen, maar het resultaat is niet om aan te zien. Op video uitgebracht als WESTERN KID.

Torino nera

1972 | Misdaad

Italië/Frankrijk 1972. Misdaad van Carlo Lizzani. Met o.a. Bud Spencer, Françoise Fabian, Marcel Bozzuffi, Nicola di Bari en Andrea Balestri.

Een man is door machinaties van de maffia in de gevangenis gekomen. Zijn veertienjarige zoon probeert de ware dader te vinden en wordt bijna vermoord. Vader ontsnapt om hem te wreken en de schuldigen te straffen. Een bekwaam gemaakte misdaadfilm die vluchtig politieke corruptie aanstipt. Een ongewoon serieuze rol van Spencer.

Le Avventure di Pinocchio

1972 | Familiefilm, Avonturenfilm

Duitsland/Italië/Frankrijk 1972. Familiefilm van Luigi Comencini. Met o.a. Andrea Balestri, Nino Manfredi, Gina Lollobrigida, Vittorio De Sica en Mario Adorf.

De marionet van een houtbewerker wordt door een fee omgetoverd tot een jongetje dat door zijn ondernemingsdrang in allerlei avonturen belandt (waarvoor hij geregeld wordt bestraft met het weer veranderen in een houten pop) alvorens definitief met zijn vader herenigd te worden. Dit uiterst vindingrijke en stijlvolle filmversie van Carlo Collodi's sprookje - samengesteld uit een langere tv-serie - wordt qua strekking door Comencini omgedraaid tot een pleidooi tegen de repressieve opvoeding die de vitaliteit kortwiekt, waardoor Lollobrigida's pedagogische fee de ergste 'schurk' van het geheel wordt. Het scenario is van Comencini en Suso Cecchi d'Amico. Het camerawerk is van Armado Nannuzzi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrea Balestri op televisie komt.

Reageer